14 Mart Tıp Bayramı

Tıp Fakültemiz tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı. Kutlama Törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Törende konuşma yapan Tıp Fakültemiz Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Serhat Yalçınkaya şunları söyledi: “14 Mart Tıbbiye’nin kuruluş günüdür. 1919’da işgal altında bir grup Tıbbiyeli tarafından işgal protesto edilerek kutlanmaya çalışılmış, 1970’lerden sonra 14 Mart Tıp Bayramı Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu anlamlı, güzel günde bizleri yalnız bırakmayan sizlere teşekkür ederim.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Tıp sorunlarının konuşulduğu, tıp alanındaki çalışmaların ödüllendirildiği gündür. Bizlere sağlık sunmaya yemin etmiş tıp çalışanlarının yerli ve milli olan Tıp Bayramı’nı kutlarım.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir Tıp Bayramı ile ilgili şunları söyledi: “Sağlık hizmetleri, insanlığın var olduğundan beri en önemli hizmettir. Beşikten, mezara her an sağlık hizmetlerine muhtacız. Tıp Fakültelerimizdeki gelişmelerin insanlık açısından önemi büyüktür. Sağlık hizmetlerinin önemi temenni ve tesellilerimizde dahi yerini almıştır. Kandil kutlamalarımızda sağlık dileriz. Tesellilerimizde sağlık olsun deriz. Kültürümüzde yer edinmiş bu söylemlerimiz toplumumuzun sağlığa verdiği önemi göstermektedir. Tıp alanında çalışan insanlarımızın hizmetleri devam etmeli ki teselli ve temennilerimizde sağlığın yeri var olsun. Tüm çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım.”

Yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültemizin bahçesine günün hatırası olarak cam fideleri dikildi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Mart 2017, Salı / 2034 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler