Türkiye‘de Kadın Olmak Konferansı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi Gerçekleştirildi

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümümüzün düzenlediği, öğretim elemanlarımızın, yüksek lisans ve lisans öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi izleyiciler ile buluştu. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Gelenekli Türk El Sanatları Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Günseli Kato‘nun katıldığı Türkiye‘de Kadın Olmak Konferansı düzenlendi. Gerçekleşen konferansa Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Baro Başkanı Ahmet Atam, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Eraslan katıldı.

Konferans açılışında konuşan GSF Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç: “Türk sanatı ve kültürünü dünyaya tanıtan Günseli Kato gençlerimizin rol modelidir.” dedi.

Günseli Kato yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Kütahya’da olmaktan son derece mutluyum. Kütahya’da yetişmiş olmam sanatla tanışmama vesile oldu. Ahmet Yakupoğlu ile dostluğumuz burada başladı. Kütahya kadim bir şehir. Değerlerine sahip çıkmalıyız. Kütahya kültürünü dünyaya anlatmamız lazım. Bizim erkeklerden farkımız insan doğuruyoruz. Erkekleri yetiştiren kadındır.  Kadının yeri tüm dünyada aynıdır. Kadının erkeklerden beklentisi saygı ve sevgidir. Bize güvenin.”

Günseli Kato konuşmasının ardından yaptığı sanat eserlerinden oluşan sunumunu dinleyicilerle paylaştı.

Konferansın sonunda Kütahya’da rol model olan Sevim Güral’a, Semra Tozaraydın’a ve Cemile Gül’e plaket takdim edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mart 2017, Perşembe / 3081 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler