Ahmet Yakupoğlu Gönül Dostlarına Kitap Takdim Töreni Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz Ekim ayında hayata veda eden, Türk Sanat tarihinin en özgün ve üretken isimlerinden biri olarak anılan Ressam Neyzen Minyatürist Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinden oluşan T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Başkanlığında basımı gerçekleşen 2 Ciltlik Anadolu ve İstanbul isimli kitabın Ahmet Yakupoğlu gönül dostlarına takdimi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Araştırma Görevlisi Sercan Kehribar tarafından hazırlanan Ahmet Yakupoğlu Belgeseli ile başlayan törende Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç şunları söyledi: “Kütahyalı Ahmet Yakupoğlu neyzen, minyatürist, ressam yani tarihin son hezarfenlerindendi. Üniversitemiz Ahmet Yakupoğlu’nu yaşatacaktır. Ahmet Yakupoğlu’nun çok küçük bir özelliğini bile özümseyebilirsek çok büyük bir iş yapmış olacağız. Son zamanlarında Ahmet Yakupoğlu’na büyük imkânlar sunan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkür ederiz. Ahmet Yakupoğlu’nun her daim yanında olan, onu hiç yalnız bırakmayan vefalı öğrencilerine de teşekkür ederiz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu güzel eserin ortaya çıkmasında birçok kişinin emeği var. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizler, Dumlupınar Üniversitesi olarak vefalı olmaya çalışıyoruz. Prof. Dr. Güner Önce’nin rektörlüğü zamanında, Ahmet Yakupoğlu’na Fahri Doktora unvanı verilmişti. Ben de o törende bulunmuştum. Ahmet Yakupoğlu o gün çok duygulanmıştı. Belki de hayatının en anlamlı günlerinden birini yaşadı. Dumlupınar Üniversitesi olarak Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerini koruyup kollayacağız. Ahmet Yakupoğlu, gururla hemşerimiz diyeceğimiz komple bir sanatçıydı.

Yapılan her şeyin kıymeti er ya da geç hakkını bulur. Üniversitemiz Kütahya’mız için nimettir. Ahmet Yakupoğlu, Üniversitemizin kıymetini bilen önemli şahsiyetlerdendi. Umarım Kütahyalı hemşerilerimiz Ahmet Yakupoğlu gibi, Dr. İbrahim Naci Eren gibi, Oğuz Akın gibi Üniversitemize sahip çıkarlar.”

Konuşmaların ardından aşağıda ismi geçen Ahmet Yakupoğlu gönül dostlarına kitap takdimi gerçekleştirildi.

Ahmet Hakan Vural

Bülent Ergani

Fikret Çalışel

Hayrettin Subaşı

Hidayet Şen

Hulusi Aslan

Hüseyin Özekmekçi

M.Nuri Uygun

Mebrure Uğurel

Mehmet Erdoğmuş

Metin Güzelharcan

Mustafa Kalyon

Mücahit Dinç

N.Nur Avlupınar

Nurhan Gezen

Ragıp Elifoğlu

Yaşar Ataseven

Yusuf Acar

Zeki Ermumcu

A.İhsan  Çanakoğlu

Abdullah Şen

Ahmet Yıldız

Nurdan Türkkan

Muharrem Özbek

Ayşe Nur Sır

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Şubat 2017, Perşembe / 3379 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler