Minimal İnvaziv Mitral Kapak Cerrahisi Uygulanmaya Başlandı

Üniversitemiz Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nde “Minimal İnvaziv Mitral Kapak Cerrahisi“ (küçük kesiden mitral kapak değişimi ameliyatı) başarılı bir şekilde uygulanmaya başlandı.

Uygun hastalarda uygulanan bu yöntemde göğüs yan duvarından yapılan 5-6 cm’lik küçük bir kesi ile açık kalp ameliyatları yapılabiliyor. Hastalar bu şekilde daha hızlı iyileşerek günlük hayata daha çabuk dönmesi sağlanıyor. Minimal invaziv mitral kapak cerrahisi ile enfeksiyon oranı azalıyor. Estetik olarak da büyük bir yara izleri olmuyor.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural öncülüğünde,  Op. Dr. İbrahim F. Özdomaniç, Op. Dr. Nurhayat Bircan, Op. Dr. A. Aslı Gözüaçık, Op. Dr. Sinan Erkul, Op. Dr. Gülen Sezer Alptekin Erkul, Op. Dr. Engin Akgül den oluşan Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde 52 yaşında mitral kapak darlığı şikâyeti ile başvuran hastaya geçtiğimiz hafta içinde minimal invaziv olarak mitral kapak değişimi uygulandı. Başarılı geçen ameliyat sonrası hasta erken dönemde yoğun bakımdan servise alındı. Servis takiplerinde de sorun olmayan hastanın hızla iyileşerek taburcu olması sağlandı.

Hasta ve yakınları," Biz söylemesek kimse ameliyat olduğuna inanmıyor" derken hasta da ameliyat öncesi mevcut olan hiçbir şikâyetinin kalmadığını, kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu olduğu için sevinçli olduğunu dile getirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Ocak 2017, Çarşamba / 3812 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler