Kütahya’dan Halep’e Dost Eli

Üniversitemiz, Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya İl Müftülüğü, Kütahya Belediyesi Kent Konseyi, Kütahya Gençlik Merkezi, Kütahya Muhtarlar Derneği paydaşlığında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı Öğrenci Topluluklarımızın, Öğrenci Konseyi’nin ve Genç Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen Halep Sosyal Yardım Kampanyası Yardım Tırları Uğurlama Töreni düzenlendi. Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile öğrencilerimiz katıldı.

Törende konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Hakan Baykaya, Suriyeliler için yazdıkları mektubu okuyarak kampanyaya katılan herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Adı konulmamış Armageddon Savaşı’nın mağdurlarına yardım etmek üzere topladığımız malzemeleri göndermek için bulunuyoruz. Sözün bittiği noktadayız. Türkiye’de ve yurtdışında operasyon yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizi Allah muzaffer eylesin. 19 Aralıkta başlayıp bugüne kadar devam eden yoğun tempo ile tüm Kütahya’nın katılımını sağladığı bu yardım kampanyasına emeği geçen herkesi tebrik ediyorum; Allah razı olsun. Bu muhteşem muhacirlik ve ensarlık kardeşliğini yaşattıkları için ümmetin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yardımı düzenleyen tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Bilmediğimiz, görmediğimiz yerlere Kütahya’mızdan yardım etmenin sevincini yaşıyoruz. Çok önemli medeniyete sahip olmuş evlatlarımızın yapmış oldukları yardımı gördükçe duygulanmamak elde değil. İnsanlarımız ellerinden geleni, elindekinin yarısını gönderiyor. Kısa sürede 3 tır dolusu yardımı gönderiyor olmamız, bu milletin hakkının ödenemeyeceğinin kanıtıdır. Mazlum milletlerin, Türkiye’den ümidi var.”

Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Organizasyonu oluşturan üniversite öğrencilerimize ve katkısı bulunan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Gönül coğrafyamızın güzel şehirleri bugünlerde harabeye dönüyor. Saldırı ve işgal altında. Suriye’de özellikle Halep’te yıkım ve tahribat var. Dünyaya hükmeden egemen güçler acımasızca saldırıyor ve yıkıyor. Bununla beraber değişen şeyler de var. Acımasızca coğrafyaları ve zihinleri işgal edenler için beklenen son yaklaşıyor. Dünya halklarında uyanış var. Bu işin bayraktarlığını Türkiye yapıyor. Gün gelecek ezilenler hakkını alacak. Yapılan zulümler karşılıksız kalmayacak. Bugün üzerimize düşen oradaki kardeşlerimize yardım etmek ve dualarımızla onlarla beraber olmak.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizi biz yapan değerlerden diğergâmlık, başkasının dertleriyle dertlenmek, yardımseverlik duygularının somutlaşmış ifadesi olan bir faaliyet için biraradayız. Faaliyetleri nicelikleriyle değil nitelikleriyle değerlendiriyoruz. Bugün burada gördüğümüz 3 tır, Halep’e giden binlerce tırdan çok daha farklı manayı ifade ediyor. Haleplileri bizlerle bir bilip, kardeş bilip insan olma ortak özelliğinin dışında inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle yekvücut olarak düşünüp onları dert ettiğimizin göstergesi olarak bu tırları gönderiyoruz. Ne işimiz var Halep’te diyecek hiçbir durumumuz yok. Bir Çeçen atasözü der ki ‘Karşı kıyıda savaşmayı göze alamayanlar, kendi kıyılarında savaşmak zorunda kalırlar.’ Bizler oraları karşı kıyı olarak da görmüyoruz. Kendi kıyımız olarak görüyoruz. Çanakkale şehitlerini düşündüğümüzde Halep ve Şam çok özel yer tutuyor. İnsanlık büyük bir sınav veriyor. Maalesef bu sınavı da kaybediyor. Bizler gibi bu işi düşünüp olaya el koyup taşın altına el koyanlar olmasa daha da büyük kayıpla sonuçlanacak. Ümidimiz var; kaybettiğimiz değerleri dünyaya hatırlatabilirsek bu tür acıları bir daha yaşamayacağız. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından dualar edildi. Program hatıra fotoğrafları çekimi ile son buldu.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Aralık 2016, Çarşamba / 1614 defa okundu.

Etiketler : DPU, Halep Sosyal Yardım Kampanyası,