Üniversitemizde Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22/07/2016 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca karara bağlanmasıyla Üniversitemiz Rektörlüğe bağlı “Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM)” kurulması uygun görüldü. Akabinde, “Dumlupınar Üniversitesi Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” 31.10.2016 tarih ve 29874 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören tarafından Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Telekomünikasyon Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu müdür olarak asaleten atandı.

Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi-FOTAM Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Altuncu yaptığı açıklamada “FOTAM bünyesinde, başlıca yüksek hızlı telekomünikasyon ağları için fiber optik haberleşme altyapı sistemleri, erbiyum katkılı fiber yükselteçler, fiber optik lazerler ve geniş bandlı optik ASE kaynakları ile endüstriyel uygulamalar ve güvenlik amaçlı fiber optik tabanlı dağıtık sensör sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, prototip üretimi, test ve sertifikasyonu konularında çok çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Kurulan merkezimiz, sahip olduğu laboratuvar cihaz ve ekipmanları, fiziksel altyapısı ve uzman araştırmacı potansiyeli sayesinde bu alanda 1998 yılından beri devam eden Ar-Ge ve eğitim-öğretim faaliyetlerine yerel, ulusal ve uluslararası firmalarla işbirliği halinde daha kurumsal bir çerçevede yürütmeye devam edecektir. Araştırma Merkezimizin bünyesindeki Fotonik Araştırma Laboratuvarı kurulduğu 2002 yılından bu güne kadar tamamlamış olduğu DPT ve BAP projeleri ile alanında Türkiye’de adından söz ettiren öncü araştırma merkezlerinden birisi haline gelmiştir. FOTAM, özel sektörden Nursan Kablo A.Ş., Nokia Telekomünikasyon A.Ş. ve Fiberlast vb. Türkiye’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli Ar-Ge merkezleri bulunduran saygın firmalarıyla gerçekleştirdiği Ar-Ge işbirliği anlaşmaları sayesinde ileri teknolojiler içeren projeler gerçekleştirerek, Kütahya’mıza ve ülkemize önemli ölçüde katma değer sağlayacaktır. Bunun yanında, araştırma merkezinde gerçekleştirilecek tüm teorik ve deneysel içerikli projelere Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin yoğun bir şekilde katılımını sağlayarak üniversitemizde yürütülen lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi faaliyetlerine ciddi katkıları olacaktır. Büyüyen kadromuz ve altyapı imkânlarımızın neticesinde ortaya çıkmış olan “Dumlupınar Üniversitesi Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM)”nin ülkemiz, Kütahya’mız ve üniversitemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Merkezimizin kuruluşuna bu süreçte tam destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere tüm üniversite yöneticilerine teşekkür ederim.” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Aralık 2016, Cuma / 3100 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler