Prof. Dr. Basri Erdem Resim Sergisi, Frigya Sergi Salonu’nda Açıldı

Prof. Dr. Basri Erdem Kişisel Resim Sergisi, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Frigya Sergi Salonu’nda açıldı. Serginin açılışını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu ve Kütahya Baro Başkanı Avukat Ahmet Atam yaptı.

Güzel sanatlar Fakültemiz Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş’ın sanatçıyı daveti ve girişimleriyle, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç’ın koordinatörlüğünde, Kütahya’ya getirilen sergi, Üniversitemizin katkılarıyla ve Güzel sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. Resim sergisi; çok sayıda akademisyen, öğrenci, Kütahyalı sanatçı ve sanatseverin yoğun ilgisini çekti.

Sergi açılışında sanatçı Prof. Dr. Basri  Erdem’e teşekkür belgesini Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu verirken, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan  üniversite adına plaket taktim etti.

Resim Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş konuşmasında; Üniversitemiz Rektörlüğüne, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığımıza katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Son derece önemli ve kıymetli bir sanatçıyı hocayı ağırlamaktan, Üniversitemizde sergisini açmış olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

Sergi açılışında konuşma yapan; Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu; Halen Fevziye Mektepleri Vakfı Üniversitesi olan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmekte olan Prof. Dr. Basri Erdem’e ve eşi Nurhayat Erdem’e sergiyi Kütahya’ya taşıdıkları için ayrıca memnuniyetlerini dile getirdi ve teşekkür etti.

Son olarak söz alan Kütahya Baro Başkanı Avukat Ahmet Atam; ‘Sanatçıya ve eşine Kütahya’mıza hoş geldiniz teşrifinizle bizleri mutlu ettiniz, yüreğinize, eline sağlık tüm konukları sevgiyle saygıyla selamlıyorum’ şeklinde konuştu.

İzleyici katılımının yoğun olduğu sergi, akademik ve sanat anlamında kaliteli resimlerle göz doldurdu. Toplam 36 adet yağlıboya resimlerden oluşan sergide manzara –peyzaj ağırlıklı eserler dikkati çekti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Aralık 2016, Çarşamba / 2871 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler