Hz. Mevlana’nın 743. Vuslat Yıldönümü Anma Töreni ve Ressam Ahmet Yakupoğlu Sergisi Düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından, konuşmacı olarak Emekli İl Kültür Müdürü Ahmet Yıldız’ın katıldığı ve Ahmet Yakupoğlu öğrencilerinin Türk Tasavvuf Musikisi Konseri verdiği Hz. Mevlana’nın 743. Vuslat Yıldönümü Anma Töreni ve Ressam Ahmet Yakupoğlu Sergisi düzenlendi. Gerçekleşen tören ve sergiye katılım yoğundu.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl İça: “Mevlana Celaleddin Muhammed büyük bir düşünür, büyük bir şair, büyük bir mutasavvıf ve örnek bir şahsiyet olarak insanlarımızın gönüllerinde yer etmiştir. Kütahya’mız tarihte Mevleviliğin önemli merkezlerinden olmuştur. Hz. Mevlana’nın oğlu Sultan Veled’ın kızının Germiyan Beyi ile evliliği Kütahya’nın Mevleviliğin önemli merkezlerinden biri olmasını sağlamıştır. Şehrimizin manevi ikliminden etkilenen birçok değerimiz vardır. Bu değerlerimizden birisi de yakın zamanda kaybettiğimiz değerli büyüğümüz Neyzen, Müzehhep ve Ressam Ahmet Yakupoğlu’dur.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören “Merhum Ahmet Yakupoğlu büyüğümüzün ruhu şad olsun. Üniversitemizin fahri Doktoralı Hemşerimizdi. Ahmet Yakupoğlu’nu yakın zamanda kaybettik. Bu akşam ve bundan sonraki akşamlarda kalbimizde yaşamaya devam edecek. Ahmet Yakupoğlu’nda mütevazı kişiliğini hissedebiliyordunuz. Konuşmalarındaki üslubunda nezaketinden hiçbir şey kaybetmemişti. Onu, Üniversitemize bağışladığı eserlerle yaşatmaya devam edeceğiz. Üniversitemizde 2005 yılından beri Ahmet Yakupoğlu ile ilgili BAP projeleri, sergiler, konferanslar, tezler vb çalışmalar yapıldı. 13 ay 2 gün hastanemizde her türlü ihtiyaçlarını gidererek misafir ettik. Ruhen ve bedenen sağlığıyla ilgilendik.”

Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinin sergilenmesi ve muhafaza edilmesi için müze yapılması, Çinili Cami restorasyonu, çevre düzenlemesini yapılması, doğduğu evin restorasyonu ve diğer projelerin yapılması için Kalkınma Bakanlığından ödenek alınca yapımına başlanacaktır diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kütahya’mıza ve Ahmet Yakupoğlu’na yakışır bir proje hayat bulacak. Bütün bu çalışmalar aksilik olmazsa 2018’de bitirilecek.”  

Törende yaptığı sunum ile Hz. Mevlana’nın yaşamı ve eserleri hakkında önemli bilgiler veren Emekli İl Kültür Müdürü Ahmet Yıldız şunları söyledi: “Hz. Mevlana’yı tarihçiler, sosyologlar, edebiyatçılar farklı şekilde anlatır, yorumlarlar. Benim için Mevlana ‘Ben yaşadıkça Kuran’ın bendesiyim, ben yaşadıkça Hz. Muhammed’in ayağının tozuyum. Biri, benden bundan başkasını naklederse ondan da bizarım, o sözden de bizarım, şikâyetçiyim...’

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Aralık 2016, Pazartesi / 2212 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler