15 Temmuz Şehitleri Afiş ve Video Sanatı Yarışması’nda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencilerimiz Ödülleri Topladı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri konulu afiş ve video sanatı yarışmasında Üniversitemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz ödülleri topladı. 369 afiş tasarımı ile 13 video çalışmasının katıldığı yarışmada, Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Grafik Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencileri toplamda 50 ödülün verildiği yarışmada 23 ödül kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ulusal anlamda genç tasarımcı ve sanatçılar arasında farkındalık oluşturmak amacıyla “15 Temmuz Şehitleri” konulu “Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması” düzenledi. Yarışma Türkiye’deki tüm üniversitelerde öğrenim gören doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Lisans öğrencilerinden 4. Sınıf öğrencilerinden Kadir Aktürk ile Çisem Aybey, Grafik Anasanat Dalı öğrencilerinden Mustafa Bozdemir ile Mehmet Kocamış toplamda 9 başarı ödülünün 4’nü alırlarken; yine 4. Sınıf öğrencilerinden Melike Büyükçolpan ile Grafik Anasanat Dalı öğrencilerinden İlhami Diksoy 10 mansiyon ödülünden 2’ni almış; ayrıca 4. Sınıf öğrencilerinden Şeyda Kıl, Merve Ağca, Ferdi Doğan, Mürvet Erkahraman, Onur Önen, Saniye Nur Sürücü, Tolga Dikmen, Burhan Yazıcı, Ufuk Sarıoğlu, Cansu Balcı, Buse Yılmaz, Rabia Özbey, Meryem Yetkin, Lale Işık, Kaan Sancı, Elif Güler ve Grafik Anasanat Dalı öğrencimiz Cansu Ünal ise 31 sergileme ödülünden 17’sini elde etti.

Genel anlamda eserlerde sanat ve tasarım yönünün güçlü olmasının arandığı yarışmada, özgünlük, konuyu ifade etme, kurgu, algılanırlık ve akılda kalıcılık gibi ayırt edici özellikler ön planda tutuldu. Yarışmada ödül alan eserler, Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilenebilecek. İleriki bir tarihte ödül töreni ile birlikte gerçekleştirilecek olan ilk sergi yeri ve hazırlıkları, Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sitelerinden (http://www.kulturturizm.gov.tr/ ile http://www.guzelsanatlar.gov.tr/ adreslerinden) yapılacaktır. Ayrıca eserlerin toplamı bir katalog (kitap) haline getirilecek ve Türkiye’deki tüm üniversitelere dağıtılacaktır.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Aralık 2016, Perşembe / 6565 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler