Sırlı Gözlerle Gediz

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Bilimsel Araştırma Projeleri Birimine bağlı olarak yürütülmekte olan ‘Sırlı Gözlerle Kütahya’ Projesi’nin devamı niteliğindeki ‘Sırlı Gözlerle Gediz’ başlıklı sergi Kütahya’nın Gediz ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

İçerisinde; Gediz Kütüphanesi, Gediz’in Fethi (Tarih canlandırması), Sırlı Gözlerle Gediz (Sürekli sergi), Gediz’in Sözlü Geleneği (Gediz Kültür Yayınları), Kafeterya bunulan Gediz Gençlik ve Kültür Merkezi Kompleksi Belediyenin yoğun çalışmaları sonucu çok kısa bir sürede tamamlanarak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile halkımızın hizmetine açıldı.

Açılış programına Kültür ve Turizm Prof. Dr. Bakanı Nabi Avcı, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Şükrü Nazlı, Prof. Dr. Vural Kavuncu, İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İL Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkan Yrd. Ahmet Fuad Durmaz, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya İlçe Belediye Başkanları, Emniyet Müdürü Haci Çağlar, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yörük, Kütahya AK Parti İlçe Başkanları, Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Yönetimi, Mahalle ve Köy Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.   

‘Sırlı Gözlerle Gediz’ adlı BAP sergisinde; Güzel Sanatlar Fakültemiz Resim Bölümü öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin birlikte hazırladıkları yağlıboya resimlerden oluşan Gediz ilçesinin; folklorik, doğal, tarihi dokuları resmedilmeye çalışıldı. Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden; Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Öğr. Gör. Dr. Murat Ateşli, Öğr. Gör. Dr. Haydar Taşçılar, Öğr. Gör. Gülsevim Can’nın eserleri de yer aldı.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç; BAP Projesi olarak hayata geçen; Sırlı Gözlerle Gediz Sergisi’ndeki amacımız; Kütahya’nın en güzel en nadide güzelliklerini bünyesinde barındıran Gediz ilçesini çok farklı yönleriyle resimleyebilmektir. Örnek aldığımız değerli şahsiyet Ressam Ahmet Yakupoğludur. Kütahya da doğmuş, İstanbul’da yetişmiş ve Kütahya için çok değerli hizmetlerde bulunmuş Ressam, Neyzen, Minyatürist, Ahmet Yakupoğlu’nun ekolünden giderek şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerini tuvale aktarmaktır. Bu vesile ile Ahmet Yakupoğlu’nun izinden giderek onu daha iyi tanıtmak; sanatını, felsefesini, taşıdığı değerleri gençlerimize aşılamaktır.

Projemizde öğrencilerimizin yaşadıkları şehre; daha bilinçli bakmasını, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel güzelliklerinin farkına varabilmelerini arzuladık. Yaşadıkları coğrafyanın tüm değerlerinin farkında olan; çevre, tarih ve doğa bilincini içinde yaşayan bu değerleri içselleştirip gençlerimizde bir farkındalık yaratmak istedik.  

Projemizde; birlik ve beraberlik duygularını, hep birlikte bir sorumluluğu paylaşmayı, aynı hedefe doğru güzel işler üretebilmeyi misyon edindik. Bu proje ile sanatın evrensel bir dil taşıdığını ortak kardeşliğin ve barışın dili olduğunu anlatmaya çalıştık. Ayrıca projemiz; kentlerin özgün kimliklerinin devamlılığının sağlanmasında, kendini yaşadığı kente ait hisseden bireylerin oluşmasında ve kültürel mirasın yeni nesillere aktarılmasında bir vasıta olma özelliğini taşımaktadır.

Bu amaçlar çerçevesinde; öncelikle Kütahya’nın Gediz ilçesinin doğal ve tarihi güzelliklerini resmederek, ilçemizi gezerek gözlemlerde bulunarak doğal, tarihi ve folklorik güzelliklerini değerlerini kalıcı bir eser haline getirmeyi hedefledik.’ Şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Serginin açılışından sonra projeye maddi ve manevi destek veren ev sahibi; Gediz Belediye Başkanlığına ve Belediye Başkanı sayın Dr. Mehmet Ali Saraoğlu’na teşekkür edildi. Üniversitemiz adına serginin açılışı anısına, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4.sınıf öğrencimiz Hakan Akkol, Bakan Prof. Dr. Nabi Avcı’nın yağlıboya portresini kendisine takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Aralık 2016, Pazartesi / 2447 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler