Genç Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi. 2016-2017 Eğitim yılında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilere gerçekleşen tören ile doktorluğun ilk adımı olan Beyaz Önlük Giyme Töreni ile ilk defa önlüklerini giydiler. Gerçekleşen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Tıp Fakültemiz akademisyenleri, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Evlatlarımızı yetiştiren ve bizlere kazandıran ailelerini kutlar ve teşekkür ederim diyerek sözlerine başlayan Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural yaptığı konuşmada tıp eğitimi, öğrencilerin eğitim ve meslek hayatlarında karşılaşacağı zorluklar hakkında açıklama yaparak iyi bir doktorda bulunması gereken nitelikleri belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, tıp eğitiminin aynı zamanda liderlik eğitimi olduğunun altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tıp Fakültesi ailelerinin genellikle ilk tercihleridir. Öğrenci arkadaşlarımız herkes tarafından kabul ve saygı gören bir bölümde okumaktalar. Bizler kaliteli eğitim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Doktorlarımız bizim her şeyimiz. İyi ki doktorlarımız var.”

Kâinatı, dünyayı ve ötesini var eden, yaşayanların en mükemmeli insana hayat veren, onu, şaşılacak şekilde kabiliyetlerle donatan Allah şükürler olsun diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hz Muhammed’in hadisinde ‘İki büyük nimet vardır. İlki sağlıktır, ikincisi de serbest vakittir. Kişi, sağlık ve serbest vakitlerimizi kaybettiğinde hayatın güzelliğini kaybeder’ şeklinde buyurmuştur. Alnınız giydiğiniz beyaz önlükler gibi ak, ömrünüz berrak olsun.”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu şunları söyledi: “Hastalarla iletişimde doktorların yaklaşımı yani sizlerin yaklaşımı çok önemli. Tedavi olmaya gelenlerin stretisini sıkıntılarını göz önünde bulundurarak davranın. Üniversitemizle gurur duyuyoruz. Tıp Fakültemiz Kütahya’mıza çok büyük katkılar veriyor. Bizler, sizler için her projenizde yer almaya hazırız. Bunun sözünü veriyoruz. Öğrencilik hayatınızda başarılar diliyorum. Allah gönlünüze göre versin.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir şu şekilde konuştu: “Almış olduğunuz eğitimin önemi insanlığın var olduğundan beri bilinmektedir. Her toplumun zaruri ihtiyaçları doktorlar ve tıp eğitimidir. Bir işin yüceliği çekilen sıkıntıyla orantılıdır. Ne kadar sıkıntı çekerseniz, o kadar yücelirsiniz. Mesleğinizde başarının şartı o işi sevmenizdir. İşinizin insanlık için önemini kavramalısınız. Gayretsiz, tesadüfi mutluluğa ulaşamazsınız. Hayatınızda empatiyi daim kılın. Size yapılmasını istediğiniz şeyleri başkasına yapın. Yapılması sizi rahatsız eden davranışları başkasına yapmayın. Karşınızdaki kişinin insan olduğunu unutmayın. İnsanların psikolojisini unutmayın. Ona göre hareket edin.”

Protokol konuşmalarının ardından, genç doktor adaylarına beyaz önlükleri protokol üyeleri ve tıp fakültesi öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2016, Cuma / 3066 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü kütahya uygulamalı bilimler fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler