İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrencileri İçin Dil Öğrenme Becerileri Semineri Düzenlendi

Yabancı Diller Yüksekokulumuz ile Oxford University Press arasındaki işbirliği çerçevesinde İngilizce hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere yönelik dil öğrenme becerilerinin nasıl geliştirilebileceği konusunda seminer düzenlendi.

Oxford University Press Türkiye yükseköğretim sorumlularından Turgut Turunç ve Nafi Özmenek’in verdiği seminerde, dil öğrenen bireylerin sıkça yaptığı yanlışlar ve bunlara yönelik çözümler önerildi. Dil öğrenme süreci hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen seminerde, öğrencilerin dil öğrenimine nasıl yaklaşmaları gerektiği ve özellikle 21. yüzyıl becerileri içerisinde yer alan eleştirel düşünmenin dil öğrenimindeki yeri ve rolü üzerinde duruldu. Bunun yanı sıra, dil öğrenmenin hem te​​k taraflı hem de etkileşimli yapısı nedeniyle dil öğrenen kişilerin ders dışında hangi etkinlikleri gerçekleştirebileceği konusunda örnek uygulamalar önerildi. Hazırlık sınıfında okuyan tüm öğrencilerin katıldığı seminerin soru-cevap bölümünde ise öğrencilerin dile getirdikleri zorluklar için tavsiyeler paylaşıldı.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nun işbirliği içinde olduğu Oxford University Press ve Cambridge University Press ile hem öğrenciler hem de öğretim elemanları için ilerleyen zamanlarda başka seminer ve hizmet içi etkinliklerin planlanmakta olduğu belirtildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Ekim 2016, Cuma / 2408 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler