Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulumuzda Öğrencilere Aşure İkramı Yapıldı

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen etkinliğe, Domaniç İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, İlçe Belediye Başkan Vekili Mustafa Efe, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Ataman, İlçe Hastane Müdürü Ahmet Şen, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Dernek Başkanı Rıza Gencer, Dernek Başkan Yardımcısı Oktay Kadıoğlu ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile öğrenci ve akademisyenler katıldı.

İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ve Yüksekokul Müdürümüz A. Bülent Gül tarafından, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu öğrencilerine  ve misafirlere  aşure dağıtıldı.

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürümüz A. Bülent Gül: Muharrem ayının ve aşure gününün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. On Muharrem, yani aşure günü; dinler tarihinde kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir. Bu günde, Peygamber Efendimiz ve onlara inananlar çok büyük sıkıntılardan, zulümlerden, baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara, büyük ilahi lütuflara ermişlerdir, biz de bu güzel günde öğrencilerimiz ile yeni akademik yıla hep beraber aile sıcaklığı ile başlamayı amaçladık. Bu vesile ile Aşure gününün tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum diyerek aşure gününe katılanlara ve Bera yemek firmasına bu etkinlikteki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Ekim 2016, Pazartesi / 2695 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler