EHAT Hissedilmeyenleri Hissettirdi

Üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Hayat Topluluğu, öğrencilerimize İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Kantini’nde empati yaptırarak engellilerin sorunlarını bir nebze olsun anlayabilmelerini sağladı. Toplumsal bilinci uyandırmak adına EHAT tekerlekli sandalye ve beyaz baston ile öğrencilerin belirlenen parkurda empati yapmalarını sağladı. Empati etkinliğine katılan kişiler ellerini boyayıp engellilerin hayatını renklendirmek adına kâğıtlara el basarak hatıra bıraktılar.

Etkinlikte konuşan EHAT Başkanı Kaan Karataş "Geçtiğimiz sene oldukça aktif bir topluluk olduk. Sene başından buyana ulusalda TÖSSFED’in şampiyonalarına katılarak organizasyon kurulunda yer aldık. Üniversitemizdeki ilk etkinliğimizi de böyle bir empati etkinliği ile yapmak istedik. Etkinliğimizde katılan arkadaşlarımıza işaret dili ile temel iletişim cümlelerini öğreterek her anlamda bir şeyler katmayı hedefledik” dedi.

Gerçekleştirilen etkinliğe üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Ekim 2016, Salı / 3551 defa okundu.