V. Arkeoloji Sempozyumu Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Anadolu, Arkeoloji, Zaman ve Mekân konulu V. Arkeoloji Sempozyumu düzenlendi.

Gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan Fen Edebiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Anıl İça şunları söyledi: “5000 yıllık geçmişe sahip, birçok medeniyetin izlerini taşıyan, Germiyanoğlu Beyliği’nin Başkenti, Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklar olan, Dumlupınar Destanı’nın yazıldığı, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’ya hoş geldiniz. Böyle bir tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yapan Kütahyamızda, Fakültemiz Arkeoloji bölümü yaptığı çalışmalarla bu kente, bu tarihi ve kültürel mirasa olan sorumluluğunu ve misyonunu bu güne kadar fazlasıyla yerine getirdi. Ve yerine getirmeye devam edecek.”

Bu misyon çerçevesinde Arkeoloji Bölümümüz çok sayıda araştırma ve kazılar yaptı diyen Prof. Dr. Anıl İça sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz arkeoloji camiasında saygınlığı olan bir bölümümüz var. Çalışmalar içinde herkesin bildiği Seyitömer Höyük Kazısı, şehrimiz, Ülkemiz ve arkeoloji bilimi açısından son derece büyük öneme sahip. Böyle bir çalışmanın Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü tarafından yapılması nedeniyle çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şehrimize ve Ülkemize katkılar sunmasını diliyorum.”  

Sempozyum açılışında konuşan Arkeoloji Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Gökhan Coşkun şunları söyledi: “Sempozyumun düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e ve Fen Edebiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Anıl İça’ya teşekkür ederiz. Sempozymun fikir babası olan geçtiğimiz aylarda emekli olan Prof. Dr. Nejat Bilgen’e de teşekkür ederiz. Ayrıca emeği geçen tüm Arkeoloji bölümümüz öğretim üyelerine teşekkür ederiz.”

Bu tür bilimsel etkinlikler Türkiye’deki Arkeoloji biliminin gelişmesi adına büyük önem taşımaktadır diyen Doç. Dr. Gökhan Coşkun sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Akademisyenler ve öğrenciler bu çalışmalarla yeni bilgilere ulaşma fırsatı bulmaktadır. Umarım bundan sonra böyle güzel etkinliklerin ülkemizdeki sayıları artar.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ekim 2016, Salı / 2983 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü tavşanlı uygulamalı bilimler fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler