Üniversitemizde 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni

Üniversitemizde 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törene Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız, Öğretim Üyelerimiz, öğrencilerimiz, aileler, sivil toplum kurumları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Töreni’nde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları söyledi: “Kuruluş ve Kurtuluş destanının yazıldığı bu tarihi topraklarda, geçmişin mirasını yüklenmiş bir üniversiteyiz. Üstlenmiş olduğu miras nedeniyle, sanılanın aksine 25 yıllık bir üniversite değil, Kütahya’daki en eski çınardan daha eski, köklü bir üniversiteyiz. Her yıl kendini yenileyen, yeni başarılara, ilkelere imza atan, birçok yönden rol model olan bir üniversiteyiz. Yaptıklarımızla birlikte yapacaklarımızla güzel bir aileyiz. 1992 yılında kurulan diğer üniversiteler arasında öğrenci sayısı bakımından dördüncü sırada yer almaktayız. Şehir merkezimizde 30 binden fazla öğrenci yaşamaktadır. Bu sayı şehrin il merkezi nüfusuyla karşılaştırıldığında sevgi yolunda gördüğünüz her 7 kişiden 1’i öğrencimizdir.

Kütahya’nın değerlerine yönelik öncelikli alanlar belirlenmiş, bu yönde çalışmalar başlanmıştır diyen Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çini, sanatı ve kültürü; biyoteknoloji, su ve toprak; yeraltı kaynakları, bor ve madencilik; sağlık ve kültür turizmi şeklinde belirlediğimiz öncelikli alanlara yapacağımız akademik ve bilimsel yatırımlarımızla özellikle şehrimizin kalkınmasına, tanınmasına katkı sunacağız. İnanıyorum ki şehrimizle, şehrin dinamikleriyle birlikte bu alanlarda ortak çalışma zeminleri bulacağız.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’na yeni vizyon ve misyonla girdik. 1,5 yıldır yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Bu tempolu çalışmanın, verimli ve planlı çalışmanın bir sonucu, yenilikçi ve girişimci üniversiteler arasında ilk 50’ye girdik. İlahiyat Fakültesi inşaatına başladık. Diş Hekimliği Fakültesi’nin polikliniklerini, tedavi çeşitliliği ve olanaklarıyla bölgenin, belki de ülkemizin en mükemmel Fizik Tedavi Rehabilitasyon hastanemizi hizmete açtık. Ana kampüs içinde yer alan hastanede üst düzey süit hasta odaları, termal havuz ve rehabilitasyon odaları bulunmaktadır. Hastane, sadece teknik donanımları ve mükemmel bir yerleşke içindeki coğrafi konumu bakımından değil, aynı zamanda hizmet kalitesi bakımından da bölgenin en iyi fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi olmaya aday durumdadır. Yılan hikayesine dönen Rahmetli Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nin ihalesini yaptık, yakında inşaatına başlıyoruz.

“Ahmet Yakupoğlu, bizim için bir başkaydı. Çok değerliydi. Çünkü o bize inanmıştı. Bu yüzden de eserlerinin neredeyse tamamını Üniversitemize miras bıraktı. Yaşadığı evi, yaptırdığı camiyi bize miras bıraktı.”

Ahmet Yakupoğlu’nu bundan 13 ay önce, özel bir ambulansla, doktor, hemşire ve refakatçi eşliğinde İzmir’den alıp Kütahya’ya getirdik. Hastanemizin özel bir odasında, misafir titizliğiyle bedensel ve ruhsal tedavisinde bulunduk. Çünkü o bizim için bir başkaydı. Çok değerliydi. Çünkü o bize inanmıştı. Bu yüzden de eserlerinin neredeyse tamamını Üniversitemize miras bıraktı. Yaşadığı evi, yaptırdığı camiyi bize miras bıraktı. Mirasına karşılık müze yapılması, eserlerinin müzede korunması, sergilenmesi gerekiyordu. Şimdiye kadar bu başarılamadı. Umarım bizim yönetimimize nasip olur.

“Adını Üniversitemizde yaşatmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık.”

Kütahya’ya ve Kütahyalılara verdiğimiz değer Ahmet Amcayla sınırlı değil. Simav Yerleşkemize, Hayırsever Amcamız Dr. İbrahim Naci Eren’in adını verdik. Adını Üniversitemizde yaşatmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık.”

İlk olmak, örnek olmak bizi yeni hedeflere yönlendirmede iç motivasyon kaynağı olur diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları dile getirdi: “Pedagojik formasonla mezun eren ilk ve tek İlahiyat Fakültesiyiz. En geniş ‘çift diploma’ olanağı sunan ilk ve tek üniversiteyiz. Öğrencilerimiz aynı anda hem ilahiyat hem sosyoloji, hem tarih hem inşaat mühendisliği okuyabilecek. Engelli Yönlendirme Bilgi Sistemi Projesi’ni uygulayan ilk üniversiteyiz. Standartlara uygun en uzun bisiklet yolu olan ilk ve tek üniversiteyiz. YÖK’ün üniversitelere yapacağı kurumsal dış denetime 2016 yılı için hazır olduğunu bildiren az sayıdaki üniversiteden biriyiz. İdari personel norm çalışması yapan ilk üniversitelerdeniz. Şuan itibarıyla 64 profesör, 101 doçent, 336 yardımcı doçent, 389 araştırma görevlisi, 231 öğretim görevlisi, 69 okutman, 16 uzman, 5 yabancı uyruklu öğretim görevlisi olmak üzere toplamda  1216 akademik personelimiz var. 22.298 önlisns, 30.499 lisans, 5.024 yükseklisns, 594 doktora olmak üzere toplamda 58.215 öğrencimiz var.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılına yeni bir Meslek Yüksekokulu ile Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ile başladık. Çağrı Hizmetleri ve İtfaiyecilik alanlarında önlisans programları açtık. Öğretim üye ve elemanlarıyla havuz sistemi şeklinde eğitim öğretim yapan MYO’larda, kadro ve çalışmaları yapıldı. Öğretim üye ve elemanlarının kadroları, mesleklerine en uygun bölüm ve programlara aktarıldı. Yine, MYO’larda kontenjan ayarlamaları yapılarak, doluluk oranları arttırılmaya çalışıldı. Bu yıl, bir yıl gecikmeli olarak lisans müfredat çalışmaları yapmayı planlıyoruz.

“Siz değerli öğrencilerimizi kazanmaktan mutluyuz.”

Üniversitemize yerleşen sevgili öğrencilerimiz, sloganı ‘Siz değerli öğrencilerimizi kazanmaktan mutluyuz’ olan üniversitemize hoş geldiniz. Çok kısa bir sürede Üniversitemizi secek, büyük bir aidiyet duygusuyla, duygusal bir bağla bağlanacaksınız.”

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu şunları söyledi: “Kütahya’mız, 7 bin yıllık geçmişiyle tarihte yerini almış, zengin bir coğrafyaya sahip açık hava müzesi gibidir. Sahip olduğumuz değerlerimizi Türkiye’de ve dünyada öne çıkarmak hepimizin sorumluluğundadır. Önceleri Kütahya’daki kurumlar birbirinden ayrık, kopuk bir görüntü içerisindeydi. Ancak son dönemde kurumlarımız büyük bir kenetleme içerisinde. Büyük bir gayretle birlikte çalışmakta.

Kütahya termal açıdan 9 bölgeye sahip. Termal sularımız vücut sıcaklığına en yakın sıcaklıkta ve içilebilir özelliktedir. Ayrıca Ülkemiz dünyadaki bor madenlerinin %70’ine sahip. Ülkemizdeki bor madenlerinin %70’ini ise Kütahya’mızda bulunmaktadır. Kütahyamız doğal zenginlikleriyle, ormanlarıyla, yaylalarıyla, doğal bitki örtüsüyle zengin bir şehir.”

Dumlupınar Üniversitemiz 58 bin öğrenci nüfusuyla büyük bir üniversite diyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizi, Kütahyamızda ağırlamak bizim görevimiz. Öğrenci arkadaşlarımız kendilerini çok iyi yetiştirmeli. Öğrenci topluluklarında, sivil toplum kurumlarında görev almalılar. İlimizin sorunlarının çözümünde aktif rol oynamalılar. Katkı sunmalılar. Buralarda edindiğiniz tecrübelerle hayata hazır olacaksınız. Sadece diploma almak yeterli değil. Belediyemiz, öğrenci arkadaşlarımızın hazırlayacağı projelere büyük önem ve destek vermektedir. Kütahya’yı yaşayın, güzelliklerini görün. Mezun olduktan sonrada mesleğinizi Kütahya’da icra etmenizi canı gönülden dileriz.

Türkiye çok zor ve sıkıntılı bir coğrafyada bulunmaktadır. Bizler, üniversiteler bu zorluklara hazırlıklı olmalıyız. Sözü dinlenir bir ülke olmak için güçlü olmalıyız. Bunun için yaptığımız her işi en iyi şekilde yapmalıyız. Kendimizi eksiksiz yetiştirmeliyiz.”

Protokol konuşmaları ve devlet büyüklerinden gelen kutla mesajlarının ardından 2016-2017 Akademik Açılış Töreni İlk Dersi kapsamında İlahiyat Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkkan Akıl-Vahiy Ekseninde Din Eğitimi konusunda ders verdi. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkkan batıda başlayan pozitivizmin bireysel fayda, bilimsel ilerlemenin başlangıç noktası olmasının yanında insanı tanrılaştırdığının da altını çizerek İslam dünyasında ise akıl, vahiy ve kalp birlikte vardır. Birbirini göz ardı etmez dedi.

Kastamonu Üniversitesi Göreme Engelliler Birim Koordinatörü Mehmet Güneş, engellilere yönelik çalışmalarda Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek olan Dumlupınar Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Akademik Açılış Töreni Ar. Gör. Özer Bakar’ın verdiği konserle devam etti. Ardından Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nun gerçekleştirdiği sergi ile son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Ekim 2016, Cuma / 4528 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler