Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz (KGSMYO) Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Üniversitemiz bünyesinde kurulan Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nda (KGSMYO) Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil öğrencilerin yaptığı sanatsal içerikli çalışmaları yerinde izledi. Ebeoğlugil, Germiyan Yerleşkesi‘nde yeni kurulan okulumuzun, alanında uluslararası birçok başarıya imza atmış toplamda 3 öğretim üyesi ve 16 öğretim elemanı ve 1000 öğrencisi ile 2016 - 2017 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ifade etti.

KGSMYO bünyesinde Mimarlık ve Şehir Planlama, Tasarım, El Sanatları olmak üzere 3 bölüm ve bu bölümler kapsamında Mimari Restorasyon,  İç Mekân Tasarımı, Grafik Tasarım, Geleneksel El Sanatları, Seramik Cam, Mimari Dekoratif Sanatlar, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı olmak üzere 7 program mevcut olup, yaklaşık 1000 öğrenciye eğitim verilecektir. Aynı zamanda tüm uygulamalı derslerin rahatlıkla sürdürülebileceği donanımlı atölyeler, derslikler, bilgisayar ve çizim laboratuvarları ile sergi ve konferans salonu bulunmaktadır. 

Meslek Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, “Öğrenci odaklı olan vizyonumuzda, çağdaş ve dinamik eğitim ile birlikte özgür düşünebilen, kendi kültürümüzün verdiği ilhamla yenilikçi, üretken, girişimci, topluma faydalı, dürüst ve nitelikli bireyler yetiştirmeyi planlıyoruz. Sanatın ve sanatçının kenti olan Kütahya’ya bu anlamda birçok yenilikler getireceğine olan inancımız tamdır. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlar getirmesini dilerim” dedi.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Ağustos 2016, Cuma / 7485 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler