Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulumuz Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Başarılarıyla adından söz ettiren ve Ülkemizin önde gelen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarından olan okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni öğrencilerini bekliyor. 10-19 Ağustos 2016 Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıtları başlayacak; 22-25 Ağustos 2016 Özel Yetenek Sınavı gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgi için: http://besyo.dpu.edu.tr/index/duyuru/3999/2016-dpu-besyo-ozel-yetenek-sinavi-duyurusu

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz hakkında açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Ersoy şunları söyledi: “Okulumuz Ülkemizin en başarılı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarındadır. Her yıl, onlarca öğrencimizle çeşitli spor dallarında ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atıyoruz. Alanında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerimiz ile Türk sporuna hizmet etmekten onur duyuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuz özel yetenek sınavları ile öğrenci alacaktır. Sporu bir yaşam felsefesi haline getiren, rakibine saygı duyan, her zaman büyük başarıları hedefleyen, Ülkemize hizmet etmeyi amaçlayan bütün sporcuları sınavlarımıza bekliyoruz.”

2015-2016 Eğitim Yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun Başarıları

• Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 62 kiloda Erol Bilgin Büyükler Avrupa Halter Şampiyonu oldu.
  • Üniversitelerarası Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 3000 m’de Sebahat Akpınar Türkiye Şampiyonu oldu.
  • Üniversitelerarası Dünya Kros Şampiyonası’nda Aykut Demir, Üzeyir Söylemez ve Alper Demir’den oluşan Milli Takımımız Dünya 3.sü oldu.
  • Üniversitelerarası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda; Bayanlar Sol Kol Müsabakalarında 55 kilo Aysun Karakurt 3. oldu.
  • Üniversitelerarası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda Erkekler Sol Kol Müsabakalarında 65 kilo sporcumuz Gökhan Taşpınar 1. oldu.
  • Üniversitelerarası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda, Erkekler Sol Kol Müsabakalarında 70 kilo sporcumuz Mehmet Ürküt 2. oldu.
  • Üniversitelerarası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda, Erkekler Sol Kol Müsabakalarında 60 kilo sporcumuz Göksen Ansen Atıcı 3. oldu.
  • Üniversitelerarası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda Üniversitemiz Erkek takımı toplamda 51 puan alarak Türkiye 3.sü oldu.
  • Üniversitemiz Bayan Futsal Takımımız 2016 yılı Türkiye Şampiyonu oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Serbest stilde 61 kg’da İsmail Başka 1. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Serbest stilde 65 kg’da Kemal Karaboğa 2. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Serbest stilde 96 kg’da Ertuğrul Deniz 3. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Serbest stilde 125 kg’da Deniz Yasak 3. oldu
  •  Serbest Stil Güreş Takımımız, takım halinde ise klasmanında Türkiye Şampiyonu oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Grekoromen stilde 59 kg’da Ahmet Uçar 2. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Grekoromen stilde 66 kg’da Bayram Tuncel 3. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Grekoromen stilde 71 kg’da Murat Dağ 3. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Grekoromen stilde 80 kg’da Mustafa Talha Kılıç 2. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Grekoromen stilde 84 kg’da İbrahim Aru 2. oldu.
  • Üniversitelerarası Serbest Stil ve Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Grekoromen stilde 130 kg’da Kubilay Berk Yeni 3. oldu.
  • Üniversite Grekoromen stil Güreş takımımız klasmanında Türkiye 3.sü oldu.
  • Hentbol 1.Lig Müsabakaları’nda Erkek Hentbol Takımımız 3. oldu.
  • Türkiye Üniversitelerarası Hentbol Süper Lig terfi müsabakalarında Bayan Hentbol Takımımız Namağlup 1. olup Süper Lig’e terfi etti.
  • Üniversitelerarası Türkiye Judo Şampiyonası’nda, 60 Kg’da Bekir Kevzer 3.cü oldu.
  • Üniversitelerarası Türkiye Judo Şampiyonası’nda, +100 kg’da Ferhat Duman 3.cü,
  • Üniversitelerarası Türkiye Judo Şampiyonası’nda, açık Kg’da Sinan Bingöl 2. oldu.
  • Üniversitelerarası Kros Türkiye Şampiyonası’nda, 5000 Metrede Kadınlar kategorisinde Sebahat Akpınar Türkiye 3.sü oldu.
  • Üniversitelerarası Kros Türkiye Şampiyonası’nda, 10.000 Metre Erkeklerde Alper Demir Türkiye 2.si oldu.
  • Üniversitelerarası Kros Türkiye Şampiyonası’nda, 10.000 Metre Erkeklerde Aykut Taşdemir Türkiye 3.sü oldu.
  • Üniversitelerarası Kros Türkiye Şampiyonası’nda Takımlar sıralamasında Üniversite Takımımız Türkiye 2.si oldu.
  • Dünya Üniversitelerarası Kros Şampiyonası’nda Kros Takımı Öğrencilerimizden Üzeyir Söylemez, Aykut Taşdemir ve Alper Demir Dünya 3.sü oldu.
  • Üniversitelerarası Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 800 m’de Sinan Tatlı Türkiye 3.sü oldu.
  • Üniversitelerarası Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda bir öğrencimiz 2.’lik madalyası ve 5 öğrencimiz 3.’lük madalyası aldı. Takım sıralamasında da 3.’lük kupasını almaya hak kazandılar.
  • Üniversitelerarası Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda, 87 Kg’da Aykut Kemahlı Türkiye 3. oldu.
  • Üniversitelerarası Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda, 80 Kg’da Mehmet Mor Türkiye 2.si oldu.
  • Basketbol 1.Lig Müsabakaları’nda Bayan Basketbol Takımımız 1. oldu.
  • Futbol takımımız Süper Lig Müsabakalarında yarı final maçı oynadı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Temmuz 2016, Çarşamba / 5440 defa okundu.

Etiketler : dpü,