Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Öğretim Elemanı ve Öğrencilerimizden Önemli Başarı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu kapsamında “Kent Estetiği” konulu sosyal içerikli ve ödüllü Uluslararası katılımlı afiş tasarımı yarışması gerçekleştirildi.

Uluslararası afiş yarışmasının amacı “Kent Estetiği” konusunda afiş tasarımları ile farkındalık yaratmak ve alana yeni ürünler kazandırmaktı. Düzenlenen bu etkinlikte, Türkiye, Amerika, Kore, İsrail, Ekvador, İran, Meksika, Makedonya, İsviçre ve İtalya olmak üzere 10 farklı ülkeden, Ali Seylan, Ali Tomak, Ayşegül İzer, Didem Çatal, Doğan Aslan, Hatice Öz Pektaş, Levent Mercin, Ali Can Metin, Savaş Çekiç, Selçuk Öziş, Tarık Yazar, Uğur Atan, Yusuf Keş,’dan Alice Drueding, Elizabeth Resnick, Luba Lukova, Byoung IL Sun, Christopher Scott, Yossi Lemel, Darius Allahyari, Mario Fuentes, Elmer Sosa, Laze Tripkov, Mehdi Saedi, Parisa Tashakori, Rene Wanner, Sergio Olivetti olmak üzere toplamda 27 tane jüri üyesi görev aldı.

Bu etkinlik kapsamında Üniversitemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Yüksek Lisans Öğrencimiz Resul Ay, hazırladığı afiş tasarımı ile (Görsel 1) 925 adet afişin içinden 4. Olarak dereceye girerek mansiyon ödülü kazandı.

Bunun yanında Yüksek Lisans öğrencilerimizden İlhami Diksoy, Semih Oduncu, Lisans öğrencilerimizden Uğur Yıldız, Mustafa Bozdemir ve Hakan Ömer Balmumu ilk 100 afişe girerek, sergilenmeye hak kazandı. Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin, Üniversitemiz adına elde edilen bu başarılarından dolayı öğrencileri kutladığını ve kendilerine teşekkür ettiğini belirtti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Haziran 2016, Cuma / 2849 defa okundu.

Etiketler : dpü, tubif,

Bu Kategorideki Diğer Haberler