Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na (DPÜYÖS) 49 Ülkeden, 1353 Öğrenci Katıldı

Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nı (DPÜYÖS) gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, sınav yerlerinde incelemelerde bulundu.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Üniversitemizi dünya çapında tanınan, saygın bir üniversite haline getirmek için sürdürdükleri faaliyetlerin olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek Dumlupınar Üniversitesi’nde eğitim-öğretim görmek isteyen 49 farklı ülkeden 1353 öğrenci başvurusu olduğunu, Kazakistan, Almanya, Kırgızistan ve Türkiye olmak üzere 4 ülkede sınavların yapıldığını bildirdi.

Üniversitemizde yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim almasının önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, “Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu öğrenciler eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda ülkelerinde ve gittikleri yerlerde Üniversitemizin, Kütahya’mızın ve ülkemizin tanıtımını yapacak kültür elçileri olacaktır” dedi.

Prof. Dr. Remzi Gören, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili Üniversitemizin her türlü imkâna sahip olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki yıllarda daha çok yabancı uyruklu öğrenciyi misafir edeceklerini, misafirperver Kütahyalıların buna hazır olması gerektiğini ifade etti.

Üniversitemiz, öğrenci adaylarına ve ailelerine sabah saatlerinde başlayan sınav öncesinde sıcak çorba, sınav sonrasında da dondurma ikram etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Haziran 2016, Çarşamba / 6991 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler