Simav Teknoloji Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Teknik Eğitim Fakültelerinin kapatılmasının ardından, Simav Teknik Eğitim Fakültesinin yerine kurulan, Simav Teknoloji Fakültesi ilk mezunlarını Simav Dr. İbrahim Naci Eren kampüsünde tertiplenen mezuniyet töreni ile verdi. Teknoloji Fakültesinin ilk öğrenci alımına başlanan İmalat Mühendisliği Bölümünde öğrenimlerini sürdüren 40 öğrenci bölümün ilk mezun adayı öğrencileri olarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Simav Dr. İbrahim Naci Eren kampüsünde tertiplenen mezuniyet töreninde Simav Teknoloji Fakültesinden kırk Öğrenci, Simav MYO’dan altı yüz elli Öğrenci, Simav Sağlık Hizmetleri MYO’dan yirmi iki öğrenci mezun adayı olarak mezuniyet coşkusuna katılarak kep çıkardılar.

Simav Dr. İbrahim Naci Eren kampüsünde tertiplenen mezuniyet törenine Simav İlçe kaymakamı Türker Çağatay Halim, Garnizon Komutanı Binbaşı Sait Bayramoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Eraslan, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Cumhuriyet Başsavcısı Onur Büyükhatipoğlu,  Emniyet Müdürü Adem Erdoğan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav MYO Müdürümüz Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Sağlık Hizmetleri MYO Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Sayit Altıkat, daire amirleri, kampüste görev yapan akademik ve idari personel ile,  başta Simav Teknoloji Fakültesi mezunları olmak üzere Simav Meslek Yüksekokulumuzdan ve Simav Sağlık Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende mezun öğrenciler adına İmalat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tarık Yenen bir konuşma yaptı, ardından Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Özalp ve Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören mezun öğrencilere son ders mahiyetinde birer konuşma yaptılar. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya’nın değerlerinden olan ressam Ahmet Yakupoğlu’na yedi aydır baktıkları gibi Dr. İbrahim Naci Eren’e de bakacaklarını, verilmesi gereken tüm bakım ve sağlık hizmetlerini yapılması gereken hiçbir şeyden kaçınmayarak sonuna kadar vereceklerini belirtti Prof. Dr. Gören. Ayrıca, “Simav Teknoloji Fakültemiz ilk mezunlarını veriyor. Sizlere bir akademisyen olarak son kez hitap ediyorum. Öğrenmeye devam edeceksiniz. Hayat doğumla başlayıp ölümle biten bir okuldur. Herkes ama herkes bu okulda hem öğretmendir hem öğrencidir. Öğretmeniz ve öğreniminiz maalesef devam edecek." dedi.

Mezuniyet dolayısıyla Simav Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanını kullanabileceklerine ilişkin YÖK Yürütme Kurulunun almış olduğu kararı hatırlatarak 2016 tercih döneminde tercih yapacak lisans öğrenci adaylarına ve İmalat Mühendisliğinden mezun olacak öğrencilere “19/06/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında konuya ilişkin Yürütme kuruluna verilen yetkiye dayanarak, Mühendislik Fakülteleri ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde bulunan ilgili mühendislik programlarının eşdeğer olduğu ve ilgili mühendislik programlarından mezun olan öğrencilerin mühendis unvanını kullanabileceklerine karar verildiği belirtilmiştir. Dolayısıyla Fakültemizin her hangi bir mühendislik programından mezun olabilecek öğrenciler mühendis unvanını kullanabileceklerdir, diyerek her hangi bir endişeye kapılmadan Teknoloji Fakültesinin istedikleri bir bölümüne kayıt yaptırarak öğrenimlerini tamamlamaları durumunda Mühendislik Fakülteleriyle eşdeğer haklara sahip olduklarını hatırlatmasında bulundu. Prof. Dr. Muammer Gavas, mezun adayı öğrencilere bundan sonraki hayatlarında sağlık, huzur ve muvaffakiyet dileklerinde bulundu.

Simav Teknoloji Fakültesinde altı bölüm bulunmakta olup bunlardan; İmalat Mühendisliği Bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümlerine öğrenciler kayıt yaptırabiliyorlar. Kontrol Mühendisliği Bölümü, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümleri de Akademik Personellerini tamamladıktan sonra öğrenci alımına açılacağı belirtildi.

Simav Dr. İbrahim Naci Eren kampüsünde tertiplenen mezuniyet törenine katılamayan, hususan Dumlupınar Üniversitesinin Simav’daki birimlerine yaptırdığı yatırımlarla gönüllerde taht kuran hayırsever insan,  Dr. İbrahim Naci Eren son günlerde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Kütahya Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğünden törene katılanlarda burukluk yaşattı. Mezun adayı öğrenciler İbrahim Naci Eren’e kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini belirtirlerken acil şifa dileğinde bulundular.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mayıs 2016, Pazartesi / 4108 defa okundu.

Etiketler : dpü, radyo dumlupınar,

Bu Kategorideki Diğer Haberler