Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen Kocaeli üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tuba Öksenin katılımıyla gerçekleşen Salat Tepe ve Ilısu Barajı İnşaat Sahası Kurtarma Kazıları Işığında Yukarı Dicle Havzası Arkeolojisi Konferansı gerçekleştirildi. Gerçekleşen konferansa başta Arkeoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nejat Bilgen, akademisyenlerimiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta Prof. Dr. Sayın Tuba Ökse, Salat Tepe Ilısu Barajı inşaat sahası kurtarma kazısında yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda arkeoloji bilimi için değerli buluntuların olduğunu ve birçok döneme ait kalıntıların ele geçtiğini belirtti. Konferans Arkeoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nejat Bilgen’in Prof. Dr. Tuba Ökse’ye hediye takdimi ile sona erdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mayıs 2016, Salı / 2332 defa okundu.

Etiketler : dpü,