III. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı

Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği (MUFAD) ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz işbirliği ile III. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı düzenlendi. MUFAD başkanı ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz öğretim üyeleri öncülüğünde düzenlenen, III. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’in de katıldığı çalıştayda  Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hüseyin Ergin’in açılış konuşmasını yaptı. Aynı zamanda Kütahya SMMM Oda Başkanı Necmi Polat'ın da katılıp konuşmalarını yaptığı etkinlikte birinci gün; Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selahattin Karabınar, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dursun Arıkboğa ve Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kadir Gürdal Türkiye Muhasebe Standartları konusu kapsamında sunumlar yaparak önemli tespit ve bilgilendirmelerde bulunmuşlardır. Birinci günün sonunda katılımcılar, Üniversitemizi, DPÜ Arkeoloji Müzesini ve Göl Evi’ni gezerek gala yemeğine katıldı.

Türkiye Denetim Standartları konusunun ele alındığı çalıştayın ikinci gününde ise, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş, PwC Türkiye- Bölgelerden Sorumlu Ortak Murat Sancar ve Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nejat Bozkurt  konuyla ilgili sunumlar yaptı.

Kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu başarılı geçen çalıştay için Düzenleme Kuruluna katkılarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu’na Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç ve Yrd. Doç. Dr. Emin Zeytinoğlu plaketlerini takdim etti.  Çalıştayın 2. Günü gezi programında, Kütahya Müzeleri, Kütahya Ulu Cami, Kütahya Konakları ve son olarak da Kütahya kalesi ziyaret edildi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mayıs 2016, Salı / 3588 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler