Kütahya’da Açan Damlalar-2 Adlı Ebru Sergisi Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Tarafından Açıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören tarafından, Gediz Meslek Yüksekokulu Sergi Salonu’nda, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Topluluğu‘nun düzenlediği Kütahya‘da Açan Damlalar 2 Ebru Sergisi açıldı.

Gediz Meslek Yüksekokulu Sergi Salonu’nda düzenlenen ‘Kütahya'da Açan Damlalar 2' adlı ebru sergisine, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç,  Belediye Başkan Vekili Hikmet Vuran, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, öğretim görevlileri, öğrenciler ve birçok sanatsever katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, ebru sanatının 13'üncü yüzyılda Türkmenistan'ın Buhara ve Semerkant kentinden Anadolu'ya gelen ve bütün Avrupa'ya yayılan Türk kağıt süsleme sanatlarından biri olduğunu belirterek 24 Kasım 2014 tarihinde Paris'te UNESCO somut olmayan kültür mirası listesine girdiğini hatırlattı. Yazkaç ebru sanatının artık uluslararası boyutta tanındığını dile getirdi. Serginin gezilmesinden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören onuruna yapılan bir ebru eseri, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu tarafından takdim edildi ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de, bu etkinliklerin kalıcı olmasını temenni ederek "Eli ebruya değen, eli sanata değen, yüreğiyle bu sanatı yaşatmaya çalışan, emek eden bütün sanatçıları seviyoruz, sayıyoruz. Ebru sanatı onlardan bugüne gelen miras olarak devam ettirilecek. Lütfen mesleğinizin yanında en az bir sanat dalı ile ilgilenin. İçinizdeki o ruhu canlandırın" diye konuştu. Yoğun ilgi gösteren öğrenciler Rektörleri Prof. Dr. Remzi Gören ile fotoğraf ve selfi çektirdiler,  sergiye vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Mayıs 2016, Perşembe / 2127 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler