Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Kariyer Günleri Kapsamında Türkiye’de Sigortacılığın Geleceği Semineri Gerçekleştirildi

Gediz Meslek Yüksekokulumuzda Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde okuyan 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencilerimizin katıldığı Türkiye’de Sigortacılığın Geleceği Semineri düzenlendi. Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen ilk seminerde Türkiye’de Sigortacılığın Geleceği başlığı altında sigortacılığın geçmişi, günümüzde sigortacılığın önemi, sigortacılığın geleceği ve sigortacılık sektöründe istihdam olanakları konusunda seminer düzenlendi. Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından düzenlenen seminerde konuşmacı olarak katılan Cavit Başer ve sigorta uzmanı Ahmet Aksu hazır bulundu.

Cavit Başer’in gerçekleştirdiği seminerde “Sigortacılık sektörü Türkiye’de hızla gelişen ve büyüyen bir sektördür. Sigortacılık sektöründeki büyüme ve gelişme ivmesi, sigortacılık mesleğinin gözde bir meslek olmasını sağlamaktadır. Günümüzde, sigortacılık sektöründe yer alan meslekler geleceğin meslekleri arasında gösterilmektedir. Sigortacılık sektöründe kariyer fırsatları hızla artmakta ve sektör 50 binden fazla kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır” dedi.

Bankacı veya sigortacı olmaya aday öğrencilere, kendilerini mesleki olarak hangi konularda yetiştirmeleri gerektiği, iş hayatına atıldıklarında karşılaşacakları zorluklar gibi konularda deneyimlerine dayanarak önerilerde bulunan Cavit Başer kendisinin de yaşadığı örnek olaylardan kesitler aktardı. Son olarak soru-cevap kısmında öğrencilerin soruları cevaplanmış, sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere hediyeler dağıtılarak seminer verimli bir şekilde tamamlanmış oldu.

Cavit Başer’e okulumuzun talebine gösterdiği olumlu yaklaşım ve gerçekleştirdiği sunum için Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Cavit Başer öğrencilere yaptığı teşekkür konuşmasında üniversite öğrencileriyle ve diğer bir anlamda gelecekteki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2016, Pazartesi / 1761 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler