Gediz Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kütahya Ticaret Odasını Ziyaret Etti

Gediz MYO Muhasebe Programı 2. Sınıf öğrencilerimiz, Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Hasbiye Dizman eşliğinde Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler.

Öğrencileri Kütahya Ticaret ve Sanayi odasında Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, Ticaret Sicil Müdürü Sönmez Vuran, Memurlardan Melike Köse, Semra Vural ve Mustafa Soyuer karşıladı. Toplantı salonuna geçilerek tanışma sürecinden sonra öğrencilere tek tek söz verilerek, gelecek beklentileri sorulmuş ve akabinde kurumun işleyişi, özel sektördeki her işletmenin kurumun üyesi olması, şirketlerin tescil işlemleri ve bunların sicil gazetesinde yayınlaması gerektiği konularda  ayrıntılı olarak bilgilendirme yapılmıştır. Öğrencilerden gelen sorular cevaplandıktan sonra ziyaret esnasında, tesadüfü olarak karşılaşılan ve kurumda her hafta çarşamba günleri rutin olarak yapılan, KOSGEB hakkındaki bilgilendirme toplantıları,  öğrenciler gelmişken konu hakkında da bilgi sahibi olsunlar diye Ticaret ve Sanayi odası genel sekreteri Salih beyin ricası üzerine Kosgeb Uzmanı olan Yalçın Tuncay Bey tarafından bilgilendirilmişlerdir. KOSGEB Uzmanı Yalçın Tuncay Kobi tanımıyla başlayarak KOSGEB’in ekonomik açıdan desteklerinden, girişimcilik destekleme programından ve gelen projelerin nasıl değerlendirildiğinden bahsetmiş ve sorulara cevap vermiştir.  Çok keyifli, samimi konuşma süreçlerinde çay ve kuru pasta ikramları yapılmış ardından da öğle yemeğine davet etmişlerdir. Yemek sonrası kurumun çalışma ofisleri ve yönetim kurulu toplantı salonu öğrencilere gösterilmiş ve birer tane kalem hediye edilmiştir. Muhasebe Program Başkanımız Öğr. Gör. Hasbiye Dizman, çok güzel ağırlamalarından dolayı Kütahya Ticaret ve Sanayi odası yetkililerine ve kurum çalışanlarına teşekkür ederek kurumdan ayrılmışlardır.

Gediz MYO öğrencilerimiz gezinin devamında ise Kütahya kalesi, Macar evi ve Sera Alışveriş Merkezine giderek, şehri tanıma fırsatı yakaladılar. Dönüş yolculuğu sırasında öğrenciler, Çavdarhisar’a uğrayarak Arizona Zeus Tapınağı da gezdiler. Ziyaret sürecinde tesadüfi olarak Çavdarhisar Kaymakamı Kerem Türker Bey’in orda olması öğrencilerin ücretsiz olarak gezmelerine ve bilgi almalarına vesile olmuştur. Kendilerine, teşekkürlerini ileten öğrenciler, bol bol fotoğraf çektikten sonra, yorucu ama keyifli bir yolculuğun ardından Gediz’e geri döndüler.

              

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2016, Pazartesi / 3074 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler