Kütahya’da Açan Damlalar Karma Ebru Sergisi

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başbakanlığı Gelenekli Türk El Sanatları Topluluğu tarafından düzenlenen; Ankara Ebru İşliği Gurubu’nun, Kütahya’da Açan Damlalar Karma Ebru Sergisi sanatseverlere açıldı. Sergide yedi ebru sanatçısının toplam 40 adet eserinin yer aldığı ebru sergisi özellikle; Kütahya‘nın çini sanatının motiflerinin de yer aldığı sıra dışı farklı kompozisyonların ebru ile beraber çalışıldığı eserlerin yer alması dikkatleri çekti.

Sergi açılışında konuşan Proje Başkanı ve Ebru Sanatçısı Esengül İnalpulat şunları söyledi: “Proje tabanlı olarak düşünülen bu karma sergide; Kütahya yöresinde yetişen çiçeklerin çini motifleriyle beraber aynı çerçevede yansıtılmasını  düşündük. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde devam eden Geleneksel Türk El Sanatları Dersi’nde benim öğrencim olan Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç hocanın Ebru Sanatı’nın yaşatılmasında ve öğretilmesinde katkısı büyüktür. Gerek kurduğu ve yürüttüğü Gelenekli Türk El Sanatları Topluluğu olarak gerekse ders olarak yapmış olduğu gayretleri görüyoruz. Kendisine bu konuda destek verilmesini arzu ediyorum.”

Gelenekli Türk El Sanatları Topluluğu Danışmanımız ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç şunları söyledi: “Projede emeği geçen başta Esengül İnalpulata ve Ankara Ebru İşliği Gurubuna teşekkür ederim. Bu sergiye eserleri ile katkıda bulunan Esengül İnalpulat, Emek Turan, Aylin Güney, Esin Yarlılar, Kezban Öztürk ve Meral Kazanoğlu'na teşekkür ederim. Benim üzerimde çok emeği olan, beni yetiştiren, ebru eğitimini aldığım Esengül İnalpulat Hanımefendiye herkesin huzurunda teşekkür ederim.”

Serginin açılışı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Mayıs 2016, Cuma / 2337 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler