Birsen Güzen’in Çinilerden Oluşan Eserleri Üniversitemize Bağışlandı

Gülsen Güzen, Kızı Birsen Güzen’in 76 parçalık çinilerden oluşan sanat eserlerini Üniversitemize bağışladı. Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına teslim edilen bu güzel eserler, Evliya Çelebi Yerleşkemizde bulunan Merkez Kütüphanemizde sergilenecek. Üniversitemize çok kıymetli Çini eserleri bağışlayan Gülsen Güzen’e teşekkür ederiz.

Merkez kütüphanemizde gerçekleşen açılışta Gülsen Güzen şunları söyledi: “Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine çok teşekkür ederim. Bu açılış ile beni çok mutlu ettiniz.” Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de şunları söyledi: “Üniversitemize çok değerli çini eserleri bağışlamasından dolayı Gülsen Hanımefendiye çok teşekkür ederiz. Kızı Birsen Hanımı eserleriyle Üniversitemizde yaşatmaya devam edeceğiz.”

Açılıştan sonra Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören tarafından Gülsen Güzen’e, Birsen Güzen’in potresini yaparak katkıda bulunan Ressam Adil Özkan’a ve bu anlamlı bağışta emeği geçen Abdullah Karakaş’a DPÜ altın anahtarı takdimi edildi.

Birsen Güzen’in Özgeçmişi

1965 Kütahya doğumlu olan Birsen Güzen, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Kendi özel çini atölyesini kuran Birsen Güzen, 16 sene çeşitli firmalarla çalıştı.  2006 yılında emekliye ayrıldı. Birsen Güzen, 30 Kasım 2013 tarihinde vefat etti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mayıs 2016, Çarşamba / 3712 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler