Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Müzik Etkinlikleri Konferansı

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Çocukoloji Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya‘nın katıldığı Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Müzik Etkinlikleri Konferansı düzenlendi.

Gerçekleşen etkinlikte konuşan Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya şunları söyledi: “Okul öncesi eğitimi öğretmenleri, çocukların eğitimi ve gelişimi için kullanması gereken müzik ve oyun seçiminde sıkıntılar yaşamaktadır. Okul öncesi eğitimde müzik kullanımı çok önemlidir. Müzik eğitimi, sanata karşı duyarlı çocuklar yetişmesine olanak sağlar.”

Müzik eğitiminin sadece şarkı söyletmek olarak görülmemesini söyleyen Ramazan Gökkaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ritim etkinliklerinin, müzikli dramatizasyonun, yaratıcı dansın, şarkılı oyunların ve hareket eğitiminin bir bütün olarak ele alınarak müzik eğitimi verilmelidir” dedi.

Genç öğretmen adaylarına tecrübelerini aktaran Ramazan Gökkaya, eğitim metotlarını uygulayarak önemli bilgiler verdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Nisan 2016, Pazartesi / 1934 defa okundu.

Etiketler : dpü,