Sporseverlerin Yeni Oyunu Skoball

Üniversitemiz BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Abdolnaser Moghimiinchehboroun tarafından dünya spor tarihine, Skoball adında yeni bir oyun kazandırıldı. Telif hakları Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan Skoball‘a, oynanması son derece keyifli bir oyun olduğundan kısa sürede sporseverlerin ilgi göstereceği bekleniyor.

Skoball hakkında açıklamalarda bulunan Abdolnaser Moghimiinchehboroun şunları söyledi: “Skoball oyununun materyalleri voleybol topu veya voleybol topuna benzer bir top ve herhangi bir yatay zemine dik olan sağlam yüzey, duvarın kesiştiği bölgeden belli bir mesafeye kadar saha dış bölgesi olarak iki ayrı sahadan oluşmuştur.

Skoball’ın amacından ve nasıl oynanacağından bahseden Abdolnaser Moghimiinchehboroun şunları söyledi: “Oyuncu topa istediği biçimde vücudunun üst kısmını kullanarak (gövde, sağ kol yada sol kol, kafa) topu taşımadan tek seferde tek vuruş yaptıktan sonra top ilk önce yatay zeminden seker ve seken top dikey zemine (duvar) çarpar, dikey zeminden (duvar) dönen topa (dönme kuralı) diğer oyuncu (rakip) top yere temas etmeden aynı şekilde kurallara uyarak topa vuruşu ile oyun devam eder. Eğer dikey zeminden dönem topa sırası gelen oyuncu vuruş yapmadan top yatay zemine temas ederse ya da hücum yapılırken dönme kuralını gerçekleştiremezse belirlenen kuralların altında topu dikey zemin döndüren oyuncuya bir puan ve servis kullanma hakkı verilir ama dikey zeminden dönen top yatay zeminin dışına temas ederse dikey zeminden döndüren oyuncuya ceza olarak rakip oyuncusuna 1 puan ve servis kullanma hakkını verilir  (bu kuralların altında birbirini zorlayarak sayı kazanırlar). Top oyuna servis ile sokulur, servis atan oyunca topu kurallar altında dikey zeminden döndürür, top oyun alanına değmesi, harice gitmesi veya diğer oyuncunun hata yapmasına kadar devam eder. Skoball’da bir ralli kazanan oyucu bir sayı alır (Ralli Sayı Sistemi). Servisi karşılayan oyuncu ralli kazandığında bir sayı ve servis kullanma hakkı kazanır.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Nisan 2016, Salı / 3000 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler