Domaniç Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri Çanakkale Şehitliğinde Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Domaniç Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri, Çanakkale‘yi geçilmez yapan Savaşların gerçekleştiği tarihi yerleri ve şehitlikleri gezdiler, şehitlerimize dualar okudular ve duygu dolu anlar yaşadılar.

Öğrencilere Tarih Şuuru, Vatan, Bayrak Sevgisi

Domaniç Meslek Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Grv. Bülent Gül, öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda 120 öğrencinin katılımıyla Çanakkale'ye gezi programı düzenlediklerini, öğrencilerin tarihi yerlerde duygu dolu anlar yaşadıklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Çanakkale bizim tarihimizde ayrı bir yeri vardır. 250 bin şehidimiz, Çanakkale'yi kanlarıyla geçilmez yapmış, düşmanı bozguna uğratmış, güçlü donanmalarını denize gömmüştür. Çanakkale, vatan şuurudur. Bayrak şuurudur. İnançtır, imandır. Öğrencilerimizden gelen talep doğrultusunda Çanakkale gezisi düzenledik. Öğrencilerimize, tarih şuuru, millet olma, vatan sevgisi, bayrak sevgisi şuurunu kazandırmak,  şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak için böyle bir geziyi düzenledik. Çanakkale savaşlarının geçtiği yerleri, şehitliğimizi ziyaret ederek o savaşların yaşandığı anlara hayalen seyahate çıktık. Öğrencilerimiz Çanakkale şehitliğinde duygu dolu anlar yaşadılar. Hem Çanakkale şehitlerimize, hem terörle mücadelede şehit olan asker ve polislerimize dualar okudular. Rehberlerimizin verdiği bilgilerle tarihi adeta yeniden yaşadılar."

Öğr. Grv. Bülent Gül,  geziye katkılarından dolayı Rektörlüğümüze, Kayı Boyu Yörükleri  Derneği Başkanı Yüksel Yeşilyaprak'a, Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, İşletme Müdür Yardımcısı Ali Arslan'a ve AK Parti ilçe teşkilatına teşekkür etti.

Öğrenciler Şehitlere Dua Ettiler

Geziye ilk defa katılan bazı öğrenciler,  tarih kitaplarında okuduğumuz, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri şiirinden öğrendiğimiz Çanakkale Savaşlarının olduğu yerleri gezmek, şehitlik ziyareti bizleri çok duygulandırdı, farklı duygular yaşattı, şehitlerimize dualar ettik, bu vatanın değerini bir kere daha anladık, bu vatan binlerce şehit kanıyla vatan toprağı olmuş şeklinde düşüncelerini dile getirerek, geziyi gerçekleştiren Domaniç MYO Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Geziye, Domaniç Meslek Yüksekokul Müdürümüz Öğr.Grv. Bülent Gül ile birlikte Müdür Yardımcıları Öğr. Grv. İlker Vural ile Öğr. Grv. Okan Mete de katıldı.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Nisan 2016, Pazartesi / 2029 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler