Öğrencimiz Mehmet Kocamış “Değer” Filmi ile 7. Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması’nı Finalist Olarak Tamamladı

Lions 7. Uluslararası Kısa film Yarışması bu yıl rekor katılımla gerçekleşti. Yurtdışından gelen dokuz eserle birlikte ülkemizin farklı üniversitelerine mensup öğrencilerin gönderdikleri 114 film bu yıl dereceye girmek için yarıştı. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarım Anasanat Dalı öğrencisi Mehmet Kocamış yönetmenliğinde çekilen “DEĞER” filmi 7.Uluslararası LIONS Kısa Film Yarışmasını finalist olarak tamamladı.

Yarışmaya katılan 114 eserde aralarında Cannes ve Ulusal kısa film yarışmalarında ödül ve gösterim hakkı kazanan filmlerinde bulunduğu yarışmada Ediz Hun başkanlığında aralarında akademisyen, senarist, yapımcı, yönetmen, eleştirmen ve ünlü sanatçıların da bulunduğu 19 kişilik büyük jüri değerlendirdi. Ödül töreni ve Gala’nın Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde yapılan yarışmada Mehmet Kocamış’ın yönetmenliğindeki iklim değişikliği konulu “DEĞER” filmi yarışmayı finalist olarak tamamladı.

Yarışmanın ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Kocamış şunları söyledi: “Değer senaryosu iklim değişikliği üzerine kurgulanmış 6 dakikalık kısa film. Elindeki olanakların sınırlılığı ile yaşamaya çalışan ana karakterin kendi çıkarları doğrultusunda attığı adımları baz alıyor. Tabi burada kendi çıkarları üzere attığı adımlar aynı zamanda insanlığa bir soru olarak dönüyor. Bir damla saf su sahip olduğumuz her şeyden değerli midir?

Filmimiz senaryosu gereği pekte rutin olmayan ortamlarda çekilmesi gerekiyordu. Bizim için hem teknik hem de oyunculuk açısından zorlayıcı oldu. Oyucunlar da dahil olmak üzere 11 kişilik bir ekiple çalıştık. Filmimizin çekimlerinin ardından kurgusu tamamlanınca festival ve yarışmalara göndermeye karar verdik.”

Lions her yıl kaliteli filmlere ev sahipliği yapmış geleneksel kısa film festivali. Bizde kendi filmimizin kalitesine inandık ve bu yılki düzenlenen yarışmaya katılmaya karar verdik.  Finalistlerin açıklanmasıyla beraber yarışmaya katılan çok sayıda kaliteli filmlerin olduğunu öğrendik diyen Mehmet Kocamış sözlerini şöyle sürdürdü: “Filmimizin finalistler arasında yer alması bizi çok mutlu etti. Tabi bu başarıyı tek başıma sahiplenmem doğru olmaz. Başta görüntü yönetmenimiz Aysu Bekar, oyuncular ve destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum bizim için güzel bir deneyim oldu. Ayrıca harika organizasyonu ile bizleri onurlandıran ‎Lions ailesine de teşekkürlerimizi sunarız.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Nisan 2016, Cuma / 2789 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler