Türkiye’nin En Büyük Akademik Portalı, DPUPortal Yayında

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Uzm. Ulaş Yabanova ve Uzm. İlke Altınpulluk koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında geliştirilen, alanında Türkiye’nin en büyük akademik portalı olma özelliğine sahip DPUPortal; portal.dpu.edu.tr adresinde kullanıma açıldı.

DPUPortal ile üniversitemize mensup akademik, idari personelimiz ve tüm öğrencilerimizin faydalanabilecekleri akademik ağ yapısının oluşturulması amaçlandı. Portal, kullanıcıların bilgilerini tek bir çatı altında toplayarak akademik CV oluşturabilmelerini,  akademik uzmanlık alanlarına yönelik kısa yazılar paylaşabilmelerini ve sisteme kayıtlı kullanıcılar ile ağ oluşturabilmelerini sağlayacak. Kullanıcılar, uzmanlık alanlarındaki kısa yazıları DPUPortal’da paylaşarak Vikipedi benzeri bir bilgi havuzu oluşmasına yardımcı olacak. Ancak bilgi kaynağı olarak daha güvenilir ve doğru bilgilerin paylaşılmasına olanak sağlanacak. Ayrıca DPUPortal’a yüklenen içerikler yüksek tiraj nedeniyle arama motorlarındaki aramalarda üst sıralarda yer alacak.

DPUPortal’da belirlenen kriterlerde arama yapıldığında üniversitemizde o alan ile ilgili kimler bilimsel çalışma yapmış, o alan ile ilgili kaç tane bilimsel çalışma yapılmış, bütün bunların istatistiki verilere de ulaşılabilecek. Böylece üniversite sanayi işbirliğinde daha etkili çalışma grupları oluşturulmasına imkan sağlanacak. Ayrıca kullanıcılar DPUPortal’da diğer kullanıcıları takip ederek akademik paylaşımlardan haberdar olabilecek.

Mezun ve okuyan öğrencilerimiz DPUPortal’a kayıtlarının Haziran ayında kayıt olabilecek. Öğrencilerimiz bu ağ ile üniversitemiz ile olan bağını daima koruyacak. Aynı zamanda DPUPortal ile İŞKUR’un Türkiye’deki tüm iş ilanlarını takip edebilecek ve her ay yayınlanacak olan aylık bültenler de eposta adreslerine gönderilecek.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Nisan 2016, Perşembe / 6652 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler