Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme Sistemi (EYBİS) Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde

Üniversitemiz, Akdeniz Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nin ortaklaşa başlattığı Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme Sistemi (EYBİS) Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde de hayata geçirildi. Görme engelli öğrencilerin ve engelli çalışanların kampüs yaşamına akıllı cep telefonu aracılığıyla kolayca adapte olmalarının amaçlandığı projede, görme engellilerin kampüs içerisindeki yerleşim birimleri hakkında bilgi sahibi olabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan sesli betimlemeyle yönlerini bulmaları ve bu sistemin kurulu olduğu yerlerde kendi rotalarını tanımlayabilmeleri amaçlanıyor.

Ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görme engellilerin kampüs içinde kolay adapte olmaları için Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü ve Şube Müdürü Ali Osman Altınay, Kastamonu Üniversitesi Görme Engelliler Birimi Koordinatör Yardımcısı Mehmet Üneş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Komisyon Üyesi Doç. Dr. Bilge Hilal Çadırcı ve Engelli Öğrenci Birimi personelli Ayfer Güngör Şahin ile birlikte kampüs içerisinde belirli noktaları adım adım gezerek görme engelliler için haritalandırma işlemlerini gerçekleştirdiler.

Haritalandırma işlemini başarılı bir şekilde tamamlayan ekip Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretin ardından komisyon üyelerine ve görme engelli öğrencilere EYBİS Projesi tanıtıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Nisan 2016, Salı / 3345 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler