Türklerin Dünya Medeniyetine Katkıları

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Genç Türkologlar Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Prof. Dr. Necati Demir’in katıldığı Türklerin Dünya Medeniyetine Katkıları Konferansı gerçekleştirildi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Necati Demir şunları söyledi: “Matbaa ve pusulanın Çinliler tarafından icat edildiği yanlış bir bilgidir. Oğuz Nameye göre tekerliğin ve arabanın icadı Türkler tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye’deki çeşitli türbeler üzerindeki şekillerin aslında Oğuz damgalarından hareketle oluşturulmuştur. Pakistan, Tunus ve diğer Müslüman ülkelerinin bayrakları Türk bayrağından esinlenerek oluşturuldu.” 

Dünya medeniyetlerine yaptığımız bir diğer katkı ise halılar üzerindeki eşsiz motiflerimizdir. Halılar üzerine tarih yazılmış ancak okuyan bulunmamıştır diyen Prof. Dr. Necati Demir sözlerini şöyle sürdür: “Kaya üzerine yazılan yazıların ve birçok resmin de Türklerin dünya medeniyetine katkıları arasındadır. Bugünkü giyim, kuşam da Türklerin dünya medeniyetine katkıları arasında söylenebilir. On iki hayvanlı Türk Takvimi ile dünyayı takvim ile tanıştıran yine büyük Türk milletidir. Büyük bir milletin evlatlarıyız, bunun bilicinde olarak Tarih alanında çok okumalıyız. Tarihimizi çok iyi bilmeliyiz.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Nisan 2016, Cuma / 13589 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler