Sırlı Gözlerle Kütahya II Resim Sergisi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen Sırlı Gözlerle Kütahya II Bilimsel Araştırma Proje Sergisi Açılış Töreni gerçekleştirildi. Gerçekleşen sergi açılışına Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Güzel Sanatlar Dekan Yardımcımız ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç şunları belirtti: “Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) olarak hayata geçen Sırlı Gözlerle Kütahya II Projesi’nde amacımız; Kütahya’nın en güzel, en nadide güzelliklerini resmetmektir. Örnek aldığımız değerli şahsiyet Ahmet Yakupoğlu’dur. Ahmet Yakupoğlu ekolünden giderek şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tuale aktardık. Ahmet Yakupoğlu’nun izinden giderek onu daha iyi tanımak, hayatını, felsefesini, taşıdığı değerleri gençlere aşılamak istedik. Öğrencilerimizin yaşadığı şehre daha bilinçli bakmasını, tarihi doğal, sosyal, kültürel güzelliklerini farkına varabilmelerini arzuladık. Yaşadıkları coğrafyanın tüm değerlerinin farkında olan doğa, tarih, çevre bilincini içselleştirmelerini istedik. Projemizde birlik ve beraberlik duygularını, hep birlikte bir sorunu paylaşmayı, aynı hedefe doğru güzel işler yürütebilmeyi misyon edindik. Bu proje ile sanatın evrensel bir dil taşıdığını barışın dili olduğunu anlatmaya çalıştık.”

Projemiz kentlerin özgün kimliklerinin devamının sağlanmasında yaşadığı kente ait hisseden bireylerin oluşmasında ve kültürel mirasın yeni kuşaklara aktarılmasında bir vasıta olma özelliği taşımaktadır diyen Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce Kütahya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini resmederek ilimizi ve çevre ilçelerimizi gezip gözlemde bulunarak tarihi, kültürel, doğal güzellikleri; eseler vererek kalıcı hale getirmeyi başardık. Bu projede Resim Bölümü öğretim üyelerinin, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin de çalışmalarının yer aldığı toplam 65 adet tual üzerine yağlı boya eserler yer almaktadır.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Mart 2016, Salı / 2480 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler