Şaphane Meslek Yüksekokulumuzdan Ekol Lojistik-Bursa Gül Tesislerine Teknik Gezi

Şaphane Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencilerimiz Ekol Lojistik Şirketi/Bursa Gül Tesislerine teknik gezi gerçekleştirdi. Ziyaret çerçevesinde Ekol Lojistik İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gökhan Keser, öğrencilerimize tüm sektörler için hayati önem taşıyan ve özellikle Lojistik Sektöründe de mevcut olan tehlikeler ve riskler, iş kazası, meslek hastalığı ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun genel çerçevesi ve temel iş güvenliği konuları üzerine seminer verdi.

Ekol Lojistik Bursa Gül Tesisi Bölge Operasyon Sorumlusu Can Kervancı, lojistiğin tanımını ve şirketler açısından önemini, tarihsel gelişim sürecini, lojistik sektörünün dünyada ve Türkiye’deki durumunu, Ekol Lojistiğin sektördeki konumunu ve çevreci uygulamalarını, sektörün öğrencilerimizden ve çalışanlardan beklentilerini anlattı. Soru-cevap kısmında staj ve iş imkânları hakkında bilgiler paylaştı.

Seminer sonrasında Ekol Lojistik Bursa Gül Tesisi Bölge İdari İşler Müdürü Halil Tokmak, Bölge Operasyon Sorumlusu Can Kervancı ve Bölge Güvenlik Amiri Hakan Çağlayan tarafından öğrencilerimize gezdirilerek, uygulamada kullanılan lojistik araçları, tesisteki gümrüklü bölge ve antrepo uygulamaları gösterilerek uygulamada verilen lojistik hizmetler ve lojistik faaliyetler örneklerle anlatıldı.

Seminerin sonunda bu tür mesleki organizasyonların, öğrencilerin teoride kazandıkları bilgi ve donanımı pekiştirmeleri açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Kervancı; öğrencilerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Programın sonunda Şaphane Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil, Ekol Lojistik Bursa Gül Tesisi Bölge İdari İşler Müdürü Halil Tokmak ve Bölge Operasyon Sorumlusu Can Kervancı’ya Üniversitemiz anı tabağını takdim ederek, öğrencilerimizi ağırladıkları için ve misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mart 2016, Pazartesi / 2829 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler