Her Çocuk Özeldir Semineri

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelsiz Hayat Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak sevgisiyle oğlunun otizmini yenen ve Yılın Annesi seçilen Naciye Torunlar Aksu, Oğlu Ayberk Aksu, EÇADEM Kurucu Müdürü Güler Başaran ve EÇADEM Ergoterapisti Merve Esen’in katıldığı Her Çocuk Özeldir Semineri gerçekleştirildi. Seminere Kütahya halkı, Sivil Toplum Kuruluşları ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde konuşan EÇADEM Kurucu Müdürü Güler Başaran “Merkezimizde ailelere ve engellilere yönelik özel destek programları uyguluyoruz. Sadece engellilerin değil aynı zamanda onların ailelerinin de sosyalleşmesini sağlıyoruz” dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı seminerde, sevginin gücünü gösteren Naciye Torunlar Aksu ile dünyanın ilk otistik mankeni olan oğlu Ayberk Aksu ile yaşadıkları süreç hakkında bilgi vererek “Ayberk ile ilk tanıştığımda otizm oranı %98’di ancak Ayberk artık pizzacı ve manken olan dünyadaki ilk otizmli. Bu süreç Ayberk’in bana ve ailemize duyduğu güvenle başladı ve bu günlere geldik” dedi.

Engelsiz Hayat Topluluğu tarafından Naciye Torunlar Aksu bir kez daha Yılın Annesi Ödülüne layık görüldü. Ödülü Üniversitemiz ve Topluluk adına Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Işıntaş Arık verdi. Öğrenciler tarafından “Naciye Anne” olarak tanınan Aksu Üniversitemiz nezdinde Engelsiz Hayat Topluluğuna teşekkürlerini sunarak “Böyle güzel işler yapan gençleri gördükçe her şeyin daha güzel olacağına olan inancım gün geçtikçe artıyor” dedi.

Seminer bitiminde açıklamalarda bulunan Engelsiz Hayat Topluluğu Başkanı Kaan Karataş “Üniversitemize ve Kütahya’mıza artı değerler katarak engelsiz bir üniversite için engelsiz bir şehir için her zaman çalışacağız” dedi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mart 2016, Pazartesi / 1916 defa okundu.

Etiketler : DPU, Engelsiz Hayat Topluluğu,