Engelsiz Hayat Topluluğundan Anlamlı Seminer

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelsiz Hayat Topluluğunun ve Ege Özel Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Farklıyız Ama Eksik Değiliz etkinliğinde eğitmenler Kütahyalı otizmli çocukların ailelerine seminer verdi. Aileler etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde konuşan Ege Otizmliler Derneği Başkanı Rabia Tekince şunları söyledi: “Otizmin aşılması ve çocukların eğitilmesi noktasında ailelerin üzerine fazlasıyla yük düşmektedir. Aileler eğitmenlerle beraber çocuklara destek verip onlara vakit ayırdıklarında aşılamayacak, başarılamayacak hiçbir şey yoktur.”

Çocuklara kendi eğitim merkezlerinde tamamen kişisel özelliklerine göre eğitim verdikleri belirten Rabia Tekçe sözü Ege Otizmliler Derneği Başkan Yardımcısı Banu Işıl Koç’a bıraktı. Koç: “Benim çocuğumda otizmli, ancak biz çocuğumuza kişisel özelliklerine göre eğitim vererek çok büyük bir ilerleme kaydettik.”

Seminer, ailelerin eğitmenlere yönelttikleri sorularla devam etti. Seminer sonrası aileler seminerin oldukça verimli geçtiğini ve üniversite nezdinde Engelsiz Hayat Topluluğuna teşekkürlerini ilettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Mart 2016, Çarşamba / 2391 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler