14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Başbakan Başdanışmanı Ahmet Doğan, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural şunları söyledi: “14 Mart 1827’de ilk tıp okulunun kurulma yıldönümü. Sonra 1919 İstanbul işgali sırasında tıp öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde kurulmuş olan bir direniş grubu. Ülkenin savunması ve korunması için mücadele veren bir grup. O günden itibaren 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmakta olup, 1976 tarihinden bu yana da Tıp Bayramı Haftası olarak kutlanıyor.”

14 Mart Tıp Bayramı’nın Ankara’daki bombalı saldırı sebebiyle ertelendiğini belirten Vali Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tıp Bayramı etkinlikleri 14 Mart tarihinde olması gerekiyordu ancak Ankara’da yaşadığımız hain saldırı ve hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. DPÜ Tıp Fakültesi bu sene ikinci mezunlarını verecek. Önümüzde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yılı var. Çanakkale’de savaşa gidip bir dönem mezun veremeyen tıbbiye var geçmişimizde. İçinde bulunduğumuz konum itibariyle biz insanlarımızı yaşatmak için uğraşırken maalesef Çanakkale’de karşımıza çıkanlar bugün Ankara’nın göbeğinde o eylemi yapmaya çalışıyorlar.  Sizler insanın yaşaması, bir nefes fazla alıp vermesi, hem sağlıklı hem de rahat bir yaşama ulaşması için gecenizi gündüzüne katan bir mesleğin üyesi ve adayısınız. Üzerinize düşen sorumluluğun ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının sonucu da en fazla sorumluluğunuz çok fazla.  Geldiğimiz konum itibariyle eskiye göre çok daha iyiyiz. Sizlerin donanımlı şekilde yetiştirilmesi için hepimiz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözlerinin muhatabısınız. Yetişmiş, kalifiye insan gücüsünüz. Ülkenin dört bir yanında hizmet vereceksiniz. Ambulanslara kurşunla, taşla saldırsalar dahi hekimlerimizle bu ülkedeki herkesin yaşaması için mücadele edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe hiçbir hain plan da bu topraklarda başarılı olamayacaktır.”

Katılımın yoğun olduğu gözlenen etkinlikte, geleceğin doktorları ve konuklar günün anısına fidan dikimi gerçekleştirdi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mart 2016, Çarşamba / 2630 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler