1-7 Mart Deprem Haftası Etkinliği Düzenlendi

Kütahya İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Toplulukları tarafından, Deprem Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Yapılan etkinliğe Vali Şerif Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, birçok protokol mensubu ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. Düzenlenen etkinliğe katılım yoğundu.

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun’un yaptığı konuşmada Deprem Haftası ve deprem hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ardından başlayan etkinlikte DPÜ Dağcılık Topluluğu, yaptığı adrenalin yüklü gösteri ile katılımcılardan tam not aldı. DPÜ Müzik Topluluğu, depreme karşı duyarlılığı arttırmak için verdiği konserde birbirinden güzel eserleri seslendirdi. DPÜ Kızılay Topluluğu ve DPÜ Arama Kurtarma Topluluğu, açtığı stant ile katılımcılara deprem hakkında hayat kurtarıcı bilgiler verdi.

Özel Dumlupınar Koleji öğrencilerinin de katıldığı etkinliklerde katılımcılar deprem ile ilgili bilgiler aldılar. Eğlenceli geçen etkinlikte depremin öldürücü olmadığı asıl hatanın, depreme dayanıklı binaların yapılmamasından kaynaklı can ve mal kayıplarının olduğu vurgulandı.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mart 2016, Çarşamba / 2740 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler