Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme Sistemimiz (EYBİS) Diğer Üniversitelere Örnek Oluyor

Üniversitemiz, Akdeniz Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nin ortaklaşa başlattıkları Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme Sistemi (EYBİS) bir üniversitede daha hayata geçirildi.

Görme engelli öğrencilerin ve engelli çalışanların kampüs yaşamına akıllı cep telefonu aracılığıyla kolayca adapte olmalarının amaçlandığı projede, görme engellilerin kampüs içerisindeki yerleşimler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan sesli betimlemeyle yönlerini bulmaları ve bu sistemin kurulu olduğu yerlerde kendi rotalarını rahatça tanımlayabilmeleri sağlanıyor.

Ortaklaşa yürütülen proje kapsamında  Adnan Menderes Üniversitesi’nde görme engellilerin kampüs içinde kolay adapte olmaları için Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünü yürütmekte olan Şube Müdürü Ali Osman Altınay, Akdeniz Üniversitesi Görme Engelliler Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan ve Adnan Menderes Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Kerim Gündoğdu ile birlikte görme engelliler için haritalandırma işlemlerini yaptılar.

Haritalandırma işlemini  başarıyla tamamlayan proje koordinatörleri, Adnan Menderesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından teşekkür belgesi verilerek onurlandırıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Ocak 2016, Pazartesi / 2656 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler