Dünyanın En Büyük Malzeme Organizasyonunda Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Çalışma Arkadaşları Sempozyum Düzenleyecek

MS&T16 Materials Science & Technology (Malzeme Bilimi ve Teknolojisi 2016) organizasyonu, malzeme konusunda çalışan bilim adamlarının, mühendislerin, üreticilerin, araştırmacıların ve konuyla bağlantılı sektörün bir araya geldiği dünyanın en büyük malzeme bilimi ve teknoloji platformudur. Malzemelerin yapısı, performansı, üretim süreci ve karakterizasyonu çerçevesinde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sunulduğu geniş kapsamlı malzeme platformunu 4 büyük kuruluş desteklemektedir: Mineral, Metal ve Malzeme Derneği (TMS), Demir ve Çelik Teknoloji Derneği (AIST), Amerika Seramik Derneği (ACerS) ve Uluslararası Metal Derneği (ASM).

MS&T 2016 organizasyonunda Üniversitemiz Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Göçmez’in öncülüğünde “Zirconia Based Materials for Cutting Edge Technology” isimli sempozyum düzenlenecek. Konuyla ilgili olarak FBE Müdürümüz Prof. Dr. Hasan Göçmez: “Zirkonya temelli seramikler üzerine çalışma arkadaşlarımızla birlikte on seneyi aşkın, Avrupa Birliği, TUBİTAK ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli projelerden kazanılan akademik ve teknolojik deneyimlerimiz çerçevesinde, MS&T 2016 organizasyon komitesi bize bu sempozyumu düzenleme yetkisi verdi.

Seramik-çelik olarak adlandırılan bu özel malzeme hakkında Dünya’nın dört bir tarafından sağlanacak katılımla özellikle medikal, otomotiv, enerji ve nano-biyoteknoloji gibi ülkemizin 2023 vizyonu kapsamındaki öncelikli alanlarında yer alan çalışmaların vitrine çıkacak olması kurulacak yeni uluslararası işbirlikleri açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, özellikle bu alandaki ülkemiz araştırmacılarının ilgili platforma katılımı büyük önem arz etmekte ve Sempozyum için özet gönderim son tarihi 15 Mart 2016 olarak belirlendi. Bu önemli sempozyumda ayrıca düzenleme kurulumuz, kendi alanlarında oldukça popüler olan Japon ve Amerikalı bilim adamlarının yanı sıra, Türkiye’den Prof. Dr. Cihangir Duran (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) ve Yrd. Doç. Dr. Hilmi Yurdakul’dan (Dumlupınar Üniversitesi & TeknoCeram Co., DPÜ Tasarım-Teknokent) oluşmaktadır. Söz konusu bilimsel etkinlik 23-27 Ekim 2016 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Salt Lake City (Utah) şehrinde yapılacak” açıklamasında bulundu.

Detaylı bilgi için:

MS&T 2016 web sayfası: http://www.asminternational.org/web/mst16/home

Düzenlenen sempozyum web sayfası: http://www.programmaster.org/PM/PM.nsf/UpcomingSymposia/4BC8F5C457069F1385257E550067F415?OpenDocument&ParentUNID=F9FD0D2AAFA2D29285257D86004BE7A3

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Ocak 2016, Perşembe / 3981 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler