3. AR-GE Zirvesi

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Solid Works Türkiye Temsilcisi Yusuf Balsever, OYAK-Renault Otomobil Fabrikası A.Ş. AR-GE Müdürü Faruk Özcan, BUSİAD Kurucularından Mahir Örgün, Formen Bilişim CEO’su Ali Üre, ESGİAD Başkanı, TÜGİK Genel Sekreteri Serkan Zengin, Eski Bakan, ve Erkurt Holding Yönetim Kurulu Başkanı BUSİAD ve TOSYÖV Kurucularından Yüksek Mühendis Ahmet Kurtcebe Alptemoçin’in katıldığı 3. AR-GE Zirvesi düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe ilgi yoğundu.

Gerçekleşen etkinlikte, konuşmacılar AR-GE konusunda tecrübelerini ve bilgilerini dinleyicilerle paylaştı. Konuşmacıların yaptığı sunumlarda sektörler hakkında bilgiler verirken çalıştığı firmalardan da örnekler verdiler. Katılımın yoğun olduğu gözlenen zirvede öğrenciler AR-GE hakkında merak ettiklerini sorma imkânı buldular.

Solid Works Türkiye Temsilcisi Yusuf Balsever şunları söyledi: “Gelişen ve değişen dünyada işler artık programlar üzerinde yapılmaktadır. İş dünyasında aranan çalışan olmak istiyorsanız ilgi duyduğunuz sektörde kullanılan programları araştırmanızı öneririm. Bu programları öğrenin ve sertifika alarak belgelendirin. Bu sizi rakipleriniz arasında sıyrılmanıza ve daha kolay iş bulmanıza yarayacaktır.”

ESGİAD Başkanı, TÜGİK Genel Sekreteri Serkan Zengin şunları söyledi: “Üniversiteden mezun olduğunuz anı düşündünüz mü? Üniversite bitecek diplomanızı alacaksınız. Ertesi gün iş arayan bir üniversite mezunusunuz. Hayat bir savaştır. Öyle basit bir savaşta değildir. Hayata atıldığınızda rakipleriniz sizin üzerinize basmaya çalışacaktır. Bunun üstesinden gelmenin en büyük yolu kendi donanımınızı arttırmaktır. Kendi donanımınızı arttırabildiğiniz sürece bu savaştan başarı ile çıkarsınız.”

Formen Bilişim CEO’su Ali Üre şunları belirtti: “Hayal kurmalısınız. Ama bu hayalleri kurarken de mantıktan dışarı çıkmayın. Hırslı olmak bir yerde çok iyi. Ancak hırs insanı mantıktan yoksun bırakıyor bunu da unutmayın. Şimdiden kendi işinizi yapmaya başlayın. Çalışmaktan da korkmayın. Bir gün mutlaka başarıya ulaşırsınız."

OYAK-Renault Otomobil Fabrikası A.Ş. AR-GE Müdürü Faruk Özcan şunları söyledi: “Endüstri mühendisliğinde başarılı olmak için iş size kalıyor. Bir muhasebe mezunundan veya makine mühendisliğinden mezun olmuş arkadaştan beklenecek şey bellidir. Fakat endüstri mühendisinden çalışma konusunda daha çok şey beklenmektedir. Endüstri mühendisliği okuyan arkadaşlar buna hazırlıklı olmalı.”

Eski Bakan ve Erkurt Holding Yönetim Kurulu Başkanı BUSİAD ve TOSYÖV Kurucularından Yüksek Mühendis Ahmet Kurtçepe Alptemoçin şu sözleri söyledi: “Hayat şartları ne olursa olsun dürüstlükten, doğruluktan asla ayrılmamak lazım. Türkiye’de otomotiv üretimi giderek artan miktarda devam ediyor. Tabi ki bu otomotiv sanayinin önemli adımları var. Otomotiv sanayinde kullanılan bir çok parça var. Vidasından, lastik tabanına, kapısından kapı koluna, motorundan bijon anahtarına kadar yüzlerce parça yapılıyor ve bunlar yapılırken nice insana iş imkânı sağlıyor. Dolayısıyla Türkiye de mutlaka olması gereken bir sanayi kolu. Araçlar yapılırken 2010 yılında mesela 32.000 işçi çalıştırılmış. İşçiyle, büro personeliyle, idarecisiyle, mühendisiyle bırakan 40.838 olmuş 2014 yılında da 43.683 kişi olmuştur. Bir taraftan insanlar çalışırken bir taraftan da yatırımlar yapılıyor. Türkiyemizin gelişmesi ve ilerlemesinde önemli rol oynamaktadır. Siz değerli gençlerimiz yarın nerede, nasıl çalışacağım derken lütfen otomotiv sanayisini göz ardı etmeyin. Otomotiv sanayi başladı, devam ediyor ve devam edecektir.”

BUSİAD Kurucularından Mahir Örgün şunları söyledi: “Hayatımın büyük bir kısmı Bursa da geçti. Bursa’dayken 1977 yılında Bakanımız Ahmet Kurtçepe Alptemoçin ile beraber BUSİAD’ı kurduk. Kurulan bu dernek iş adamları ve sanayicilerle ilgili önemli çalışmalar yapan bir dernektir.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Aralık 2015, Cuma / 2194 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler