Sosyal Medya İle İmtihanımız Konferansı Gerçekleştirildi

Kütahya Belediyesi ve Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Etik Topluluğumuz tarafından Belediye Kültür Saray’ında gerçekleştirilen Sosyal Medya İle İmtihanımız Konferansı’na konuşmacı olarak Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan katıldı. Konferansa Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş ve Murat Arık ile Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, çeşitli sivil toplum gönüllüleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, kapılarının, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet yapmak isteyen herkese sonuna kadar açık olduğunu kaydetti. Ertaş, "Bizler Kütahya Belediyesi olarak, özellikle kültürel faaliyetlerde 2 proje başlattık. Bu projeleri uzun zamandan beri Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile birlikte tasarlıyorduk. Ancak yeni hayata geçirebilirdik. Bunlardan birincisi “Anadolu’yu Mayalayanlar” ismindeki program. Anadolu’yu Anadolu yapan, Selçuklulardan günümüzü kadar hizmet etmiş güzel insanların hayatlarını anlatarak, toplumumuzla buluşturmak, yeni bir ivme ve motivasyon vesilesi olması amacıyla böyle bir program başlattık. Bu programımız 2 yıl sürecek. Bu program ilkinde Mehmet Zahit Koktu Hazretlerinin hayatı anlatıldı. Bir değir kültür programımız ise ’Kalbe düşünce’ isimli etkinliğimiz. Bunda da ilk programımız “Osmanlı kalbe düşünce” olmuştu. Aşk kalbe düşünce, Osmanlı kalbe düşünce gibi konularda devam edecek. Bu program da 15 ay sürecek. Buradaki hedefimiz; toplumumun kültürel anlamda daha bilinçli, kendi öz değerlerine sahip çıkması anlamında böyle bir çalışma başlattık. Her 2 kültürel faaliyetlerimiz seri olarak devam edecek. Özellikle sosyal ve kültürel faaliyetlere gerek üniversitemize, gerekse sivil toplum örgütlerimize kapımız açıktır.”

Ertaş’ın ardından teşekkür konuşması için sahneye Etik Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Mehmet Acet çıktı. Mehmet Lütfi Arslan’ın kendilerini kırmayıp geldiği için Üniversitemiz ve topluluk adına duydukları memnuniyeti dile getirdi. Topluluk olarak üniversitemize ve Kütahya’mız için daha fazla etkinlikle katkı sunacaklarını ve bunun için Belediyemiz, STK’larla sürekli iletişim halinde olacaklarını dile getirdi.

Teşekkür konuşmalarının ardından sahneye çıkan Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan Kütahya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülke olarak sosyal medya bazında bir sınavdan geçtiğimizi, özellikle gençler üzerinde etkisinin çok büyük olduğunu ifade etti. Arslan sosyal medya ile ilgili çeşitli tespitlerde bulundu ve bu tespitlerini şu sorularla sorgulayabileceğimizi ifade etti. Sosyal medyayı nasıl, nerden tutmalı? –Faydaları ve zararları nelerdir? –medyanın ne tür işlevi var, ne vaat ediyor? –insan sosyal medya karşısında kendini ne kadar denetleyebilir?

Doç. Dr. Mehmet Lütfi sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin dünyası sosyal ağları anlamakla geçiyor. Özellikle gelecekte en önemli araştırma konularından biri sosyal ağlar olacaktır. Sosyal medyayı kullanmanın insan üzerindeki etkilerini araştırırken kişinin niyetini sorgulamak önemli bir husustur. Sosyal ağ dediğimiz ortamın ve hatta internet ortamının ortalama kitle aklın (toplumu güden akıl) kontrolünde olduğuna inanıyorum. Hızın önemli olduğu bu ortamlarda mahremiyetin en uç noktalara bile aşılmıştır.”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Etik Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Mehmet Acet, Etik Topluluğu Başkanı Yakup Yabin, Genç Gönüllüler Kütahya sorumlusu Hasan Hüseyin Akyıldız ve Dost kapısı Derneği adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve Ahmet Kaya günün anısına çeşitli hediyeler takdim ettiler. Arslan, program sonrası sevenlerinin kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Aralık 2015, Çarşamba / 2025 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler