Red Bull Kutu Sanatı Yarışması Birincisi Üniversitemizden

Anadolu’nun oymacılık sanatından esinlenilerek hayata geçirilen Red Bull firmasının organize ettiği Red Bull Kutu Sanatı Tasarım Yarışması birincisi Güzel Sanatlar Fakültemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Çizgifilm/Animasyon Anasanat dalı öğrencisi İdris Deniz oldu.

355 ml’lik Red Bull kutusunun mavi kısmını, sivri bir cisim yardımıyla kazıyarak kendilerine has bir tasarım yapmayı içeren yarışmaya, binlerce lisans öğrencisi katıldı. Yarışmanın ilk etabında ilk 10’a, yani finale Güzel Sanatlar Fakültemizden 4 öğrenci seçildi. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Çizgifilm/Animasyon Anasanat Dalı Öğrencilerimiz İdris Deniz, Burtay Gündüz ve Ezgi Turan, Resim Bölümü öğrencimiz Ramazan Serttaş gerçekleşen yarışmada finale kalan öğrencilerimiz.

Red Bull Kutu Sanatı, Anadolu’nun oymacılık sanatından esinlenilerek hayata geçirildi. Tüm Türkiye’den öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen tasarım yarışması kapsamında yapılan tasarımlar internet sitesine yüklendi ve finalistler bu çalışmalar arasından belirlendi. Yarışmanın finali Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi, Fuaye Alanı’nda gerçekleşti. Genç tasarımcıları Kasım ayı boyunca üniversitelilerle buluşturan Red Bull Kutu Sanatı Yarışması’nın finali sonrasında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Çizgifilm/Animasyon Anmasanat dalı öğrencimiz İdris Deniz birinci oldu. 

Red Bull Kutu Sanatı’nda finale kalan öğrenciler Anadolu konseptini kutularına kazıdılar. Finalde kutunun mavi kısmından en üretken Red Bull tasarımını ortaya çıkarmak için mücadele verdi. 10 finalist, final etabında kendilerine verilen yeni konsepti 3 saat içinde kutulara kazıdı. Yarışmada Red Bull kutusunun mavi tarafının pergel gibi sivri bir cisimle kazınmasıyla ortaya çıkan desenler yarıştı. Heyecanlı finalde, kutu sanatı tasarımları jüri tarafından oylandı ve yarışmada birinciliği elde eden öğrencimiz İdris Deniz, Milano Tasarım Haftası’na katılmaya hak kazandı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin öğrencilerinin elde ettiği bu başarının daha önceki elde edilen birçok başarının devam ettiğinin bir göstergesi olmasından dolayı mutlu olduğunu, bu başarıda başta finale kalan tüm öğrenciler ve birinciliği elde eden İdris Deniz olmak üzere, desteklerini esirgemeyen Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve bölümde görev yapan öğretim elemanlarına en içten duygularla teşekkür etti.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Aralık 2015, Çarşamba / 2662 defa okundu.

Etiketler : dpü, tubif,

Bu Kategorideki Diğer Haberler