Ses ve Nefes Teknikleri Eğitimi

NFS tarafından Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik Ses ve Nefes Teknikleri Eğitimi verildi. Eğitime konuşmacı olarak Nefes Koçu Nilay Akarslan ve Ayşegül Benli katıldı.

Eğitimde konuşmacılar: “Nefes alışkanlıklarımız düşünce sistemimizi, yaşamı algılayış şeklimizi doğrudan etkiliyor. Çünkü metabolizmamız doğal ve olması gerektiği gibi nefes almıyorsak, ne zaman nefesimizi tutuyor veya limitliyorsak negatiflikler üretmeye başlıyor; negatif duygular, düşünceler, ihtimaller... “Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz.” Bu tezi “Nefes Analizi” adlı sistem doğruluyor. Biz nefes uzmanları bir kişinin sadece nefesine bakarak onun hakkındaki her şeyi söyleyebiliyoruz. Hayatı nasıl yaşadığınız, nasıl algıladığınız, tedirginlikleriniz, korkularınız gibi.”

“Nefesimizi tutuyor ve limitliyor olmamız düşünce sistemimizi bu denli olumsuz etkiliyorsa tüm bu olumsuzlukları nefesimizi değiştirerek düzenleyebilir miyiz? İşte bilim adamları bundan 40 yıl önce zihnimizdeki olumsuzlukların nefes alışkanlıklarımız nedeniyle olduğunu ve bir kişinin nefesini değiştirebilirse bu olumsuzlukların da ortadan kalkabileceğini keşfetmişlerdir,” denilerek doğru nefes almanın önemi anlatıldı. Eğitim öğrencilerimizin soruları ile son buldu.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Aralık 2015, Salı / 2310 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler