Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’den Teşekkür

Ressam Ahmet Yakupoğlu’na Saygı Kütahya ya Övgü amaçlı “Resimlerle Rengarenk Kütahya’’ adlı proje grubuna teşekkür belgeleri verildi.

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Biriminde yürütülmekte olan “Sosyal Sorumluluk Çerçeve Projesi (Proje No: 2013-9): Kültürel Varlıklarımızın Korunması” projesi kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyemiz ve Dekan Yardımcımız, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç’ın Resim Bölümü öğrencilerimiz ile birlikte hazırladıkları yağlıboya resimlerinden oluşan ‘Ressam Ahmet Yakupoğlu’na Saygı Kütahya ya Övgü’ amaçlı “Resimlerle Rengarenk Kütahya” konulu proje sergilerine öğrencilerimiz eserleriyle katılmışlardı.

Gerçekleşen sergilere eserleriyle katılan proje öğrencimizden; Nurhan Gezen, Rıdvan Aşar, Günay Yıldız, Aybüke Güdür, Meral Ülkebay ve Herdem Ney Musiki Topluluğu adına; Abdullah Şen, Samet Diler Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e destek ve himayelerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular. Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç:  ‘Bu projede amacımız; Kütahya’da doğmuş ve İstanbul‘da yetişmiş ve Kütahya için çok değerli hizmetlerde bulunmuş Ressam, Neyzen, Minyatürist, Ahmet Yakupoğlu’nu anlamak, onu daha iyi tanıtmak sanatını, felsefesini ve taşıdığı değerleri gençlerimize aşılamaktır.

Projemizde resim bölümü öğrencilerimizin yaşadıkları şehre; daha bilinçli bakmayı, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel güzelliklerinin farkına varabilmesini amaçladık. Yaşadıkları coğrafyanın tüm değerlerinin farkında olan çevre, tarih ve doğa bilincini içinde yaşayan bu değerlerin farkında olan bir genç nesil arzusundan yola çıktık. Projemiz amaçlarına ulaşmış ve Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisinde sergiyi açarak son noktayı koymuş bulunmaktayız.’ şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç’ı ve başarılı öğrencilerini tebrik ederek, bu güzel çalışmalarının devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Proje ekibinin başarılı öğrencilerinden Rıdvan Aşar çini üzerine ‘Padişahın Av Sahnesinden’ adlı minyatür çalışmasını Rektör Prof. Dr. Remzi Gören’e makamında takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Aralık 2015, Perşembe / 2948 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler