Sporda Başarı ve Etik Konferansı Gerçekleştirildi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz ve Etik Topluluğumuz tarafından BESYO /Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül katıldı.

Serbest stil 125 kiloda son 4 yılın Avrupa ve son iki yılın Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül şunları söyledi: “Kendimize göre bir stilimiz var. Bu stili olimpiyatlara kadar korumamız gerekiyor. 2016’da şampiyon olmak istiyoruz ve ülkemize bu başarıyı kazandırmak için sürekli olarak çalışıyoruz.”

Milli Güreşçi Taha Akgül gelen sorular üzerine, yetişen güreşçi sayısının azlığından yakınarak ileride başarılı, genç güreşçilerin yetiştirilmesi için çalışacağını belirtti. Hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Akgül sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm hayalimiz, hedefimiz başarılı olmak, şampiyon olmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı söyletmek. Başarıda mutluluğu en çok maneviyattan alıyoruz. Maddiyat ise en sonda geliyor.”

Başarılarında bizi gönülden destekleyen insanların dualarının büyük etkisi olduğunu ifade eden Milli Güreşçi Taha Akgül, ayrıca Peygamber Efendimizin de güreşi sevdiğini ve güreşin öneminin yeni anlaşıldığını hatırlatarak öğrencilere kendisi gibi şampiyonalardaki milli gurura ulaşmaları için bazı tavsiyelerde bulundu. Başarıda inanç ve azmin önemli olduğunu ifade ederek sözlerine son verdi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Kasım 2015, Perşembe / 2135 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler