Atatürk’ü Anlamak Konferansı Düzenlendi.

Atatürk’ü Anlamak Konferansı, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu‘nda Yrd. Doç. Dr. Naim Sönmez tarafından gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Naim Sönmez şunları söyledi: “Bazıları, Atatürk’ün devletin modernleşmesi yolunda yaptıklarını öncesi ve sonrasından soyutlayarak kendi başına bir blok olarak tanımlamak istiyor ama şu var ki Türkiye’nin modernleşmesi çok daha öncesinden başlamıştır. Türkiye’nin modernleşmesi Osmanlı'dan beri devam etmektedir. Modernleşmeden kastımız siyasi kurumların, ekonomik kurumların sosyal yapının çağın gereklerine uygun düzenlenmesidir.

Atatürk’ün askeri ve siyasi hayatı her zaman çok zorlu geçmiştir. Hiçbir zaman unutulmamalı ki eğer bu mücadelelerden galip geldiysek; bu başarıda Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün özelliklerinin payı büyüktür. Son derece zeki, geleceği gören ve stratejik düşünebilen bir liderdir. Atatürk, zorlu mücadelelerden zaferle çıkarak başarıya ulaşmıştır. İşte bu modernleşme süreci hem siyasi, hem ekonomik, hem de sosyal anlamda devam etmektedir. Dolayısı ile kişileri, olayları, kurumları değerlendirirken kendi dönemlerini dikkate almanız gerekmektedir. İnsaflı, vicdanlı, akıllı olmamız gerekmektedir.” 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Kasım 2015, Perşembe / 3646 defa okundu.

Etiketler : dpü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler